Assís construirà un centre d'atenció per a dones sense llar a Barcelona

Publicat 18/9/2019 15:36:01CET
Projecte de la Llar Rosario Endrinal
ASSÍS

BARCELONA, 18 set. (EUROPA PRESS) -

Assís Centre d'Acollida començarà aquest setembre la construcció d'un centre d'atenció específica per a dones sense llar, que oferirà 10 places d'allotjament protegit i que preveu obrir el setembre del 2020, ha informat aquest dimecres l'entitat en un comunicat.

El centre, que es dirà Llar Rosario Endrinal en homenatge, se situarà al districte de Sarrià-Sant Gervasi i les 10 places d'allotjament es distribuiran entre les quatre plantes amb les quals gaudirà el centre, que també comptarà amb espais comuns perquè es desenvolupin activitats i tallers grupales.

Està previst que el nou edifici obri el 2020, i la construcció serà possible gràcies al finançament de la Fundació Casa Família Sant Josep Oriol i la cessió a 50 anys de l'Ajuntament de Barcelona del solar on es construirà.

La responsable del programa Dones amb Llar i Centre Obert d'Assís, Elena Sala, ha assegurat que la intenció és "acompanyar les dones en situació de sense llar en el seu procés de construir una nova vida autònoma".

Ha explicat que mitjançant una intervenció individual i especialitzada, amb un itinerari personalitzat, treballaran diversos eixos i es regularà la intensitat de la intervenció en funció de cada cas.

Assís vol oferir amb aquest recurs una resposta adequada a les necessitats de les 117 dones que, segons la Xarxa d'Atenció a Persones sense Llar, "es troben malvivint als carrers de Barcelona" i representen el 12% de les persones que dormen al carrer.

Durant el 2018, Assís va proporcionar atenció i acompanyament a 1.700 persones, un 13% d'elles dones, i des de la seva àrea social ha constatat un increment del 30% de les dones que han demanat ser ateses pel centre durant aquests darrers anys.