Publicat 14/01/2019 18:01

Un assaig europeu prova un tractament per reduir la mortalitat del xoc cardiognic

CardioSense
UPC

BARCELONA, 14 gen. (EUROPA PRESS) -

La Universitat Politcnica de Catalunya (UPC) i l'Institut d'Investigacions Biomdiques August Pi i Sunyer (Idibaps) participaran en un assaig europeu que provar un nou tractament per reduir la mortalitat del xoc cardiognic, un estat que comporta una falta de reg sanguini en els rgans més importants del cos a causa d'un infart de miocardi massiu.

El projecte Euro Shock, finanat pel programa d'investigació i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea, suposa el primer assaig clínic a gran escala que investiga la implementació preco de l'oxigenació d'una membrana extracorpria (Ecmo) com una possible intervenció per reduir la mortalitat d'aquest xoc, ha informat l'UPC aquest dilluns en un comunicat.

L'Ecmo és una modalitat de suport circulatori mecnic amb la qual s'extreu sang desoxigenada de les venes del pacient i, després de ser enriquida amb oxigen, s'administra directament al sistema arterial, preservant així els rgans crítics del cos durant la fase més greu de la malaltia.

En aquest assaig d'mbit europeu, que est previst que comenci el proper mes de febrer, els pacients rebran una revascularització immediata per obrir l'artria bloquejada que est causant l'atac cardíac i, després del seu consentiment, se'ls aleatoritzar per rebre un tractament estndard o l'associat a la implementació de l'Ecmo.

Diversos investigadors de l'UPC i de l'Idibaps participen en el projecte aportant la tecnologia CardioSense, un monitor cardiovascular que permet obtenir un prediagnstic cardiovascular en menys de 60 segons i comunicar-lo a qualsevol lloc on hi hagi cobertura de telefonia mbil.

En el marc del projecte, l'UPC desenvolupar un monitor per a la telecardiologia que permetr fer el seguiment dels pacients una vegada se'ls doni l'alta, de manera que es reduiran les visites a l'hospital.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés