Actualitzat 07/05/2018 14:23

Aspepc·Sps preveu demandar la Generalitat per permetre que mestres de Primària estiguin a l'ESO

Ignasi Fernández (advocat) Xavier Massó (Aspepc·Sps), d'esquerra a dreta
EUROPA PRESS - Archivo

Demana a professors i instituts mobilitzar-se contra una mesura "il·legal i immoral"

BARCELONA, 7 maig (EUROPA PRESS) -

El Sindicat Professors de Secundària (Aspepc·Sps) preveu demandar la Conselleria d'Ensenyament, després que el Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publiqués el divendres la resolució per la qual mestres de Primària podrien impartir de forma "excepcional" els dos primers nivells d'ESO (Secundària) el proper curs.

Ho ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa el secretari general del sindicat, Xavier Massó, que ho considera "il·legal i immoral", al·legant que es basa en una normativa que va prescriure fa 15 anys pel canvi d'EGB a ESO, quan es va permetre que mestres de Primària amb una llicenciatura complementària poguessin impartir els dos primers cursos d'ESO.

La resolució publicada ara estableix que els mestres funcionaris de carrera podrien optar a impartir Matemàtiques, Català i Castellà als centres on l'adreça hagi reservat aquests llocs de treball per a mestres de Primària davant la falta de docents de Secundària en aquestes matèries.

Massó ha reclamat a la Conselleria que afronti aquesta falta de docents contractant professors substituts i interins de la borsa de treball de docents de Secundària, que "han estat preparats per a això".

DECISIÓ INTENCIONADA

Ha afegit que no és una decisió puntual i excepcional com argumenta l'administració, sinó que "darrere d'ella hi ha una intenció de convertir els instituts en una extensió de les escoles de Primària per poder absorbir a Secundària l'elevat nombre de mestres que hi ha".

Segons ell, l'escassetat de docents en Secundària només és puntual en certs serveis territorials, i que és una situació provocada per la mateixa Conselleria; per exemple, suspenent la majoria de docents presentats en l'última convocatòria d'oposicions, afirma.

Ha cridat professors de Secundària, directors d'institut i estudiants del Màster de Formació al Professorat a mobilitzar-se contra la resolució i ha demanat als mestres de Primària no acceptar aquesta mesura per "no perjudicar els seus companys".

Massó ha dit que alguns mestres ja han trucat serveis territorials interessant-se per la nova mesura, i ha acusat la Generalitat d'estar "jugant amb la il·lusió de la promoció professional d'alguns mestres".

I ha advertit que una resolució judicial de la demanda favorable podria truncar els plans de molts mestres a mitjan curs, ja que la Generalitat els hauria de readmetre a les seves escoles d'origen.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés