Publicat 1/7/2019 16:03:58 +02:00CET

Ascó II fa una parada automàtica per un sistema de protecció del transformador principal

Ascó II
ANAV - Archivo

La turbina principal s'ha detingut per senyal d'alta temperatura

TARRAGONA, 1 jul. (EUROPA PRESS) -

La central nuclear Ascó II ha fet una parada automàtica el matí d'aquest dilluns per l'actuació d'un dels sistemes de protecció elèctrica del transformador principal, i l'equip tècnic de la central està treballant per determinar la causa que ha originat aquesta actuació i procedir a la seva reparació.

En un comunicat aquest dilluns, l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (Anav) ha explicat que tots els sistemes de seguretat de la instal·lació han funcionat correctament i segons disseny durant la parada, que s'ha produït a les 9.44 hores.

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha detallat que la turbina principal s'ha detingut a causa de la parada no programada de l'alternador, ocasionada per senyal d'alta temperatura en una de les seves fases.

En interrompre's el funcionament de l'alternador, s'ha produït la parada automàtica de la turbina i aquesta, al seu torn, ha provocat que el reactor es detingués --una situació que es produeix quan la potència es troba per sobre del 35%--, i els sistemes de seguretat han actuat segons disseny, ha dit en un comunicat.

Al moment del succés la central es trobava al 100% de potència, i el succés es classifica amb nivell 0 provisional en l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

La central ha notificat al CSN la parada, seguint els procediments establerts, i no ha tingut impacte en la seguretat de les persones ni del medi ambient.