Publicat 11/8/2019 17:36:23 +02:00CET

Ascendeixen a 32 els morts pel pas del tifó Lekima per l'est de la Xina

MADRID, 11 ago. (EUROPA PRESS) -

El nombre de morts a causa del pas del tifó Lekima per la província xinesa de Zhejiang (est) ha ascendit a 32, amb 16 desapareguts, segons han confirmat aquest diumenge les autoritats locals.

La majoria de les víctimes mortals han estat causades per un lliscament de terra registrat al comtat de Yongjia que ha provocat el trencament d'una presa natural, tal com ha recollit l'agència xinesa de notícies Xinhua.

Al voltant d'1,1 milions de persones han estat evacuades a zones segures, mentre que les autoritats calculen que prop de cinc milions de residents a Zhejiang s'han vist afectats pel pas del tifó, que va tocar terra amb vents màxims de 187 quilòmetres per hora.

L'agència meteorològica xinesa va emetre el dissabte una alerta taronja pels possibles efectes del tifó, que ha perdut força en les últimes hores però amenaça amb seguir deixant fortes pluges i vents en ciutats com Xangai. Les autoritats estimen que més de 600 vols i desenes de trens han estat cancel·lats.

Lekima ha provocat a més talls del subministrament elèctric a Zhejiang, si bé part del sistema ha estat restaurat aquest diumenge, mentre que gran part de les línies ferroviàries han reprès la seva activitat.

El tifó ha danyat més de 173.000 hectàrees de cultiu i 34.000 llars a Zhejiang, segons han assenyalat les autoritats provincials que han estimat que les perdudes econòmiques sumen una quantitat de 14.670 milions de iuans (uns 1.786 milions d'euros).

Lekima avança ara en direcció nord i s'espera que toqui terra novament a la costa de Shandong a finals de diumenge, causant fortes pluges a aquesta zona.