Publicat 13/5/2019 9:53:02 +02:00CET

Ascendeix a 64 el nombre de morts a causa del cicló Fani a l'est de l'Índia

India.- Asciende a 64 el número de muertos a causa del ciclón 'Fani' en el este de India
REUTERS / AMIT DAVE

MADRID, 13 maig (EUROPA PRESS) -

Les autoritats de l'Índia han confirmat que 21 persones més han mort a causa del cicló Fani a l'est del país, la qual cosa puja el balanç total de morts a 64, segons ha informat el diari local 'Times of India'.

La informació preliminar estimava que eren 41 els morts. El districte de Puri és el més afectat, tal com assenyala el citat diari, que indica que registra 39 de les 64 víctimes mortals.

En les feines de reconstrucció hi participen milers de persones, inclosos militars. D'altra banda, les autoritats han aconseguit traslladar a campaments temporals més d'1 milió de persones.

Fani, que va tocar terra a Odisha el 3 de maig, és el cicló més devastador que ha colpejat l'Índia en els darrers 20 anys, amb forts xàfecs i vents huracanats, la velocitat dels quals aconseguia uns 200 quilòmetres per hora.

El cicló, de categoria 4, s'ha anat afeblint conforme s'ha endinsat en poblacions més al nord com Bhubaneswar --a 50 quilòmetres de Puri--, ara completament clausurades. Els hospitals de la regió han patit danys materials però tots els pacients i els metges estan fora de perill.

El primer ministre indi, Narendra Modi, va recalcar la setmana passada que "la nació està al costat dels afectats" i va confirmar que s'ha aprovat l'entrega de fons per als estats afectats per Fani, tal com informava la cadena de televisió índia NDTV.

La temporada de ciclons a l'Índia generalment dura d'abril a desembre amb tempestes greus que obliguen a milers de persones evacuar-se i generen morts i danys a cultius i propietats tant a l'Índia com a Bangladesh.

Fa dues dècades, un supercicló va danyar la costa d'Odisha durant 30 hores i va posar fi a la vida de 10.000 persones. El 2013, una evacuació massiva de gairebé un milió de persones va salvar milers de vides.

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  L'Audiència Nacional obre el judici als 3 suposats gihadistes de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya

 3. 3

  Excavacions a Banyoles (Girona) descobreixen un pou amb restes visigòtiques "excepcionals"

 4. 4

  Investiguen com diagnosticar la covid-19 a través de la tos i la veu del pacient

 5. 5

  Sant Cugat (Barcelona) comença una prova pilot de transport públic a demanda