Arxiven el procés contra tres activistes per una protesta en oficines d'Aigües de Barcelona

Publicat 29/10/2019 18:03:41CET
Instal·lacions d'Aigües Barcelona (arxiu)
AIGÜES DE BARCELONA - Archivo

BARCELONA, 29 oct. (EUROPA PRESS) -

El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 30 de Barcelona ha arxivat el procés contra tres activistes de l'Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) per una protesta en oficines d'Aigües de Barcelona, després que no s'hagi fet cap actuació en el darrer any, segons l'acte, consultat per Europa Press.

Totes dues parts van iniciar el març del 2018 una mediació extrajudicial, i fonts de la companyia d'aigües han explicat que han canviat les relacions i van decidir no continuar endavant amb el procés judicial.

L'acte recull que s'ha produït una paralització del procés per temps superior al termini d'un any, sense que s'hagi fet cap diligència judicial que impliqui la interrupció del termini prescriptiu.

Així, el jutge ha declarat extingida per prescripció la responsabilitat penal d'un presumpte delicte lleu d'usurpació i/o coacció.

En un comunicat aquest dimarts, l'APE ha afirmat que l'acció que van fer el febrer del 2018 "ha acabat de la millor manera possible" amb aquesta absolució, a la qual se suma que després d'unes setmanes la companyia va condonar deutes a famílies vulnerables, que era el que l'entitat reclamava, han dit.