Publicat 29/5/2020 13:49:45 +02:00CET

Arturo San Agustín novel·la l'illa de Mallorca que ha viscut des dels anys 60 fins avui

Llibre de l'escriptor Arturo San Agustín 'Mis días terrenales', d'Editorial Comanegra, publicat el maig del 2020
EDITORIAL COMANEGRA

BARCELONA, 29 maig (EUROPA PRESS) -

L'escriptor Arturo San Agustín ha publicat aquesta setmana 'Mis días terrenales. Mallorca: ausencias y regresos' (Editorial Comanegra), en què novel·la l'illa que ell ha viscut des que va passar-hi un parell d'anys, a finals dels anys 60, fins avui, quan segueix freqüentant-la.

Evoca persones, olors, sabors i llocs reals, i San Agustín ha explicat a Europa Press que els personatges de la seva narració amalgamen als mallorquins i visitants de la illa que ha anat coneixent.

El subtítol ('Absències i retorns') serveix a l'autor per distingir entre els coneguts que ja han mort i els que ha pogut conèixer més recentment, cada vegada que ha tornat.

Entre els llocs que reflecteix està el que provoca el títol: el barri del Terreny (Palma), i la plaça Gomila, el lloc de moda als 60, on estaven els artistes i podia trobar-se tant a personatges locals com a celebritats internacionals.

San Agustín explica que continua visitant Mallorca però ha decidit tornar al terreny sol quan sigui veritat el que alguns amics li asseguren: "Que aquest barri recuperarà bona part de la seva personalitat perduda. Que així sigui".

Per tot això, el llibre és una novel·la que parteix del que San Agustín considera que ha de partir la ficció: del viscut; i parafraseja el que la dama mallorquina que coprotagoniza l'obra, Camila, li va dir fa molts anys: "Mai s'ha de mentir però, si es pot, cal millorar la realitat".