Actualitzat 17/04/2012 20:07

Artistes consagrats exposen les obres que han creat amb alumnes d'instituts de Barcelona

Instalación 'Deu Mil Hores', De Salvador Juanpere En Fabra I Coats
EUROPA PRESS

BARCELONA, 17 abr. (EUROPA PRESS) -

Un total d'11 artistes visuals consagrats, com Salvador Juanpere, Margarita Andreu, Josep-Maria Balanyà i Francesca Llopis exhibiran des d'aquest dimecres a Barcelona el resultat de les seves residències en 11 instituts de Barcelona, un projecte d'alfabetització artística pioner a Espanya que impulsa l'Ajuntament.

L'antiga fàbrica Fabra i Coats de Barcelona acull fins al 12 de maig aquestes peces, que s'han desenvolupat a través del treball continuat dels creadors amb els estudiants de secundària al llarg de tot el curs i dins de l'horari lectiu, normalment amb la coordinació del professor de plàstica.

"Els alumnes no han estat espectadors, han estat partícips de tot el procés", ha comentat aquest dimarts l'artista Salvador Juanpere, que juntament amb els alumnes de l'institut Infanta Isabel de Aragón ha ideat la instal·lació escultòrica 'Deu mil hores', una de les més vistoses, a l'estar formada per desenes d'escales pintades de blanc.

A l'exposició hi ha obres en tota mena de suports: vídeos, escultures, performance, intervencions arquitectòniques, llenços, i fins i tot intervencions a l'espai públic, com 'nouBARRISnou', que l'artista Lluís Sabadell va impulsar amb els estudiants de l'institut Collserola, a Nou Barris.

També han participat en la iniciativa Margarita Andreu, Mar Arza, Daniel Chust, Robert Ferrer, Isabel Banal i Tom Carr.

'En Residència' va néixer com un projecte pilot el 2009 i davant dels bons resultats s'expandirà: es preveuen vuit residències per al curs 2012-2013 i deu per a l'edició 2013-2014, i a més s'abordaran també les arts escèniques, les lletres i la música.

El projecte va arrencar amb el suport econòmic del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts (Conca), que va aportar 35.000 euros el 2010 i 30.000 el 2011, però al perdre aquest organisme la seva capacitat executiva no podrà seguir donant ajudes.

Tot i això, la vicepresidenta en funcions, Pilar Parcerisas, ha assegurat que impulsaran un informe que avaluï l'èxit de la iniciativa i que ja s'ha recomanat a la Conselleria de Cultura seguir amb el projecte.

El director de Promoció dels Sectors Culturals de l'Institut de Cultura de Barcelona (Icub), Llucià Homs, ha explicat que l'Ajuntament assumeix el projecte com a propi i que no hi ha "voluntat de retallada", perquè té una capacitat de créixer infinita.

FUTUR CENTRE D'ART

Fabra i Coats s'estrena amb aquesta exposició com a seu d'art contemporani, un paper que es veurà reforçat en els pròxims mesos, quan s'inauguri el centre d'art contemporani de Barcelona en aquesta antiga fàbrica tèxtil, després d'haver-se descartat el Canòdrom després d'una llarga polèmica.

Homs ha explicat que la intenció és que les obres acabin "a Sant Joan", abans d'estiu, deixant així llista la sala hipòstila de la planta baixa, que tot i que està gairebé acabada necessita una inversió de 85.000 euros.

També ha assegurat que a llarg termini el centre d'art tindrà un director, però que no és un prioritat, perquè s'ha preferit invertir els 300.000 euros disponibles únicament en activitat artística.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés