Publicat 24/10/2019 17:05:12 +02:00CET

Art i sonoritat es fonen en una nova exposició de la Fundació Joan Miró

'Art Sonor?' És La Nova Exposició De la Fundació Joan Miró
EUROPA PRESS

BARCELONA, 24 oct. (EUROPA PRESS) -

La Fundació Joan Miró ofereix una panoràmica de la sonorització de l'objecte artístic juntament amb l'exposició col·lectiva, 'Art Sonor?', que es podrà veure fins al 23 de febrer del 2020 en "un recorregut després de la petjada de l'element sonor en les arts plàstiques" des de finals del segle XIX fins a l'actualitat.

En roda de premsa aquest dijous, el director de la fundació, Marko Daniel; el director de la Fundació BBVA, Rafael Pardo, i el comissari de l'exposició, Arnau Horta, han presentat la mostra que reuneix 70 peces entre pintures, gravats, dibuixos, escultures i instal·lacions de trenta-sis artistes d'arreu del món.

"És una pregunta en forma d'exposició i qüestiona la sonoritat en l'art, pot haver-hi art sonor?" s'ha preguntat el director de la fundació i ha aprofitat el debat discutit dins de la comunitat artística que la mostra il·lustra mitjançant la conversa que han mantingut les arts plàstiques i el so al llarg de la història.

"L'exposició és un recorregut mitjançant cinc àmbits que identifiquen les diferents manifestacions sonores en l'art i proposa una cronologia de la sonorització de l'objecte artístic", segons ha explicat el comissari d'una exposició que també inclou un petit homenatge a l'artista Rolf Julius, coincidint amb el 80 aniversari de l'alemany.

Entre els noms que reuneix la mostra destaquen James Abbot McNeil Whistler, Marcel Duchamp, Sonia Delauney, Joseph Beuys, John Cage, Laurie Anderson i John Baldessari entre d'altres.