Publicat 19/01/2021 19:21CET

Arriben a Andorra les primeres 1.000 vacunes de Covid-19

Les primeres dosis de vacuna de Covid-19 arriben a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.
GOVERN D'ANDORRA (SFG)

   La campanya de vacunació començarà aquest dimecres en dos centres sociosanitaris

   ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 19 gen. (EUROPA PRESS) -

   Les primeres 1.000 vacunes de Covid-19 de la farmacèutica Pfizer han arribat aquest dimarts a Andorra a través d'Espanya, ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, durant una compareixença en comissió legislativa.

   Després que es publiqués en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) espanyol el conveni signat amb Andorra i la farmacèutica, el Principat ha pogut anar a recollir un primer carregament de 1.000 vacunes.

   Les dosis han sortit de Madrid prop de les 10:45 hores i han arribat, en transport ultracongelat, a l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell sobre les 18:45 hores.

CAMPANYA DE VACUNACIÓ

   La campanya de vacunació començarà aquest mateix dimecres amb els professionals i residents de centres sociosanitaris sense serologia positiva, és a dir, sense anticossos de coronavirus SARS-CoV-2.

   També es vacunaran alguns professionals del Saas --servei andorrà d'atenció sanitària--, els més exposats al virus i els que tracten amb pacients més sensibles, segons ha detallat Martínez Benazet.

   A partir del dijous es vacunaran més professionals del Saas i personal d'atenció domiciliària, tant de servei públic com a d'empreses privades; la previsió és vacunar unes 100 persones diàriament.

   Així, el ministeri de Salut calcula que en un termini d'entre 10 i 14 dies haurà vacunat al miler de persones per les quals es disposa de dosis, i en tres setmanes s'iniciaria la campanya per administrar-los la segona dosi.

OBJECTIU: VACUNAR EL 60% DE LA POBLACIÓ ABANS DE L'ESTIU

   Martínez Benazet ha explicat als consellers generals --parlamentaris-- que aquest primer subministrament de 2.000 dosis, per vacunar a 1.000 persones, s'ha adquirit a través d'Espanya, a qui se li compren al mateix preu de venda de la farmacèutica.

   Després, en virtut del conveni signat amb Espanya, i negociat també amb la Comissió Europea, es continuaran subministrant vacunes en la mateixa proporció respecte a la població que disposi Europa.

   També se signarà un acord amb França per rebre dosi de la vacuna de la farmacèutica Moderna, en les mateixes condicions establertes en el conveni espanyol.

   Finalment, a través del projecte Covax de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) es rebran 26.400 vacunes, una part important durant aquest primer trimestre de 2021.

   Segons el ministre de Salut, l'Agència Europea del Medicament preveu autoritzar la vacuna d'Astrazeneca a finals d'aquest mes de gener i a partir de llavors s'anirien rebent a Andorra.

   El 60% de la població podria estar vacunada abans de l'estiu: "Aquest és l'objectiu que ens hauríem de marcar entre tots", ha manifestat Martínez Benazet, que també ha informat que es lliurarà un certificat als ciutadans que es vacunin per si altres administracions el demanessin a l'hora de viatjar.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés