Publicat 23/5/2019 10:48:42 +02:00CET

Arriba la Radioteràpia Intraoperatòria en càncer de mama a l'ICO Girona i Badalona

EEUU.- Una técnica permite a los pacientes con desgarros irreparables del manguito rotador volver a hacer deporte
JUNTA DE ANDALUCÍA - Archivo

BARCELONA, 23 maig (EUROPA PRESS) -

L'Institut Català d'Oncologia (ICO) ha engegat la Radioteràpia Intraoperatòria en càncer de mama als seus centres de l'ICO Girona i de l'ICO Badalona, ha informat aquest dijous en un comunicat.

Així doncs, compta amb aquesta tècnica nova a tots els seus centres, perquè el 2015 es va implantar a l'ICO l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona).

Aquesta nova implementació de la tècnica s'ha fet, conjuntament, amb els seus hospitals de referència: l'Hospital Josep Trueta, en el cas de l'ICO Girona, i l'Hospital Universitari Germans Trias, en el cas de l'ICO Badalona.

Es tracta d'un equip portàtil que permet, en la mateixa operació quirúrgica i després de l'extracció del tumor, aplicar la radiació directament sobre el llit tumoral, és a dir, sobre la zona on es
troba el tumor per evitar que les cèl·lules canceroses es tornin a reproduir.

Al llit tumoral és on es produeixen més del 90% de les recaigudes en les pacients amb càncer de mama, i aquest tractament, que acostuma a durar uns 20 minuts, aplicat a una adequada selecció de pacients, permet reduir la toxicitat i les complicacions, a més d'escurçar la durada de la teràpia de manera definitiva.