Publicat 29/5/2019 18:41:15 +02:00CET

Arrels Fundació necessita 700 voluntaris per enquestar persones sense sostre a Barcelona

Una persona 'sense sostre'
ARRELS - Archivo

BARCELONA, 29 maig (EUROPA PRESS) -

Arrels Fundació busca 700 voluntaris per elaborar el cens que du a terme anualment per conèixer les persones que dormen al carrer a Barcelona i millorar l'abordatge de la problemàtica, i que sortiran al carrer a fer enquestes la nit del proper dimecres 12 de juny.

Es tracta de la IV edició del cens, i l'entitat ha convidat també els líders polítics de la ciutat a participar per acostar-se a la realitat del sensellarisme a Barcelona, ha explicat en un comunicat aquest dimecres.

Entre els voluntaris, busquen persones que parlin català, castellà, anglès, romanès, marroquí i/o polonès, i faran una formació prèvia al cens.

En les enquestes, preguntaran quant de temps fa que viuen al carrer, quines causes els va portar a aquesta situació, quin és el seu estat de salut i si han estat víctimes d'agressions, entre altres aspectes, amb l'objectiu de comptar amb informació útil per fer més eficaços els recursos existents, detectar les necessitats i crear alternatives.

Segons els resultats del darrer any, el 70% de les persones que viuen al carrer pateixen una situació "bastant o molt vulnerable", mentre que el 60% fa un any o més que dorm al carrer i un terç ha patit agressions físiques i/o verbals.