Actualitzat 11/06/2021 16:49 CET

Arrels enquesta 250 sensesostre a Barcelona que lamenten que es vulnerin els seus drets

Paul, un home procedent de Romania paralitzat després de patir un ictus, dorm al carrer Fontanella de Barcelona des de fa sis anys. És una de les persones sense llar que ha entrevistat la Fundació Arrels la nit del 10 de juny del 2021.
DAVID ZORRAKINO - EUROPA PRESS

Un total de 530 voluntaris han participat en la iniciativa

BARCELONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

La Fundació Arrels ha enquestat la nit del 10 a l'11 de juny més de 250 homes i dones sense llar a Barcelona que, generalment, han lamentat que es vulnerin els seus drets, segons ha informat l'entitat en un comunicat aquest divendres.

L'enquesta s'emmarca en la campanya europea per posar fi al sensellarisme, que ha impulsat l'organització britànica World Habitat, i s'hi pretén determinar la situació de vulnerabilitat de les persones sense llar.

Segons Arrels, que anualment fa l'estudi, els enquestats "parlen sobretot de vulneració de drets: a l'habitatge, a la salut, a la intimitat, a tenir un lloc on descansar, a la integritat física, a l'espai públic".

La campanya d'aquest 2021 s'ha dut a terme gràcies a la col·laboració de 530 voluntaris que han recorregut els carrers de Barcelona i han preguntat a les persones sense llar sobre la seva situació i han constatat que "la pandèmia de la covid-19 l'ha agreujada".

En enquestes anteriors, entre els anys 2016 i 2019, vuit de cada deu persones presentaven una situació de vulnerabilitat alta o mitjana i els resultats mostraven que, a partir dels sis mesos de viure al carrer, "la situació de la persona es deteriorava".

També es constatava que "haver migrat, sobretot des de països empobrits, és un factor estructural de vulnerabilitat", que les persones que viuen al carrer són majoritàriament homes, i que la majoria eren originaris de fora d'Espanya.

Les dades definitives de l'enquesta, que consta de 35 preguntes, es faran públiques "pròximament", segons Arrels, i en aquesta ocasió inclouran informació de barris de Barcelona on mai abans s'havia treballat, com Canyelles, el Bon Pastor, Can Peguera i Vallvidrera.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés