Arrels atén 2.564 persones el 2019 a Barcelona, un 60% més que fa cinc anys

Publicat 2/1/2020 13:50:07CET
La consigna d'Arrels ha guardat les pertinences de 587 persones que viuen al carrer o en llocs inestables
ARRELS FUNDACIÓ - Archivo

BARCELONA, 2 gen. (EUROPA PRESS) -

Arrels Fundació ha atès 2.564 persones sense llar a Barcelona aquest 2019, gairebé un 9% més que el 2018 i un 60% més que fa cinc anys, i apunta que a la capital catalana la problemàtica va en augment i unes 1.200 persones, com a mínim, dormen al carrer.

L'entitat ha presentat aquest dijous en un comunicat les xifres del 2019 i, tot i que encara són provisionals, el director d'Arrels Fundació, Ferran Busquets, comenta que "la situació està lluny de millorar, les administracions continuen sense fer els deures i, de moment, no hi ha cap canvi que faci pensar que la situació no anirà a pitjor".

El centre obert de l'entitat, que és un espai en què les persones poden protegir-se durant el dia i que ofereix serveis bàsics com el servei de dutxa, rober i consigna, ha acollit 2.194 persones, un 12% més que el 2018 i gairebé un 98% més que fa cinc anys.

Un total de 946 persones han fet ús del servei de dutxes, de manera continuada o puntual, i 1.333 persones han utilitzat el rober, i l'entitat ha garantit l'allotjament a 240 persones entre pisos i la llar residencial Pere Barnés, que acull persones que han viscut al carrer amb una salut fràgil.

CRIDA A LA CIUTADANIA

Busquets ha cridat la ciutadania a col·laborar per continuar oferint alternatives a les persones sense llar: "La perspectiva econòmica actual dificultarà molt arribar més enllà i, com a entitat, de moment, hem de frenar".

"És complicat que el suport econòmic per part del sector públic augmenti i només podem comptar amb el suport de la ciutadania", ha afegit el director d'Arrels Fundació.

Contador