Publicat 1/1/2019 14:27:45 +01:00CET

Aragonès defensa la conciliació familiar en visitar al primer nadó de l'any a Catalunya

El vicepresident Pere Aragons visita al primer nadó de l'any a Catalunya
GOVERN

   BARCELONA, 1 gen. (EUROPA PRESS) -

   El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragons, ha visitat aquest dimarts a Emma, la primera nounada aquest 2019 a Catalunya, i ha apostat per "treballar al mxim" per facilitar la conciliació familiar i, entre altres mesures, ampliar les baixes de maternitat i paternitat.

   En declaracions als mitjans després de visitar a la família de la petita, a l'Hospital Mútua de Terrassa (Barcelona), ha avisat que, si es vol un país amb oportunitats per tothom, cal "seguir impulsant mesurades com perllongar les baixes de maternitat i paternitat, per afavorir la conciliació i l'assumpció de responsabilitats de tots els membres de la parella".

   Per aix, ha confiat que les administracions públiques, en la mesura de les seves responsabilitats, treballaran en "qualsevol dels escenaris pressupostaris, d'aprovació o no", per fer-ho possible.

   Aragons ha recordat que el 2019 ha de ser un any en qu "seguir construint una societat per a la plena llibertat de tot el món, perqu les dones siguin completament lliures".

   Ha ressaltat que aquest és un objectiu del seu govern, com també ho és recolzar a les famílies amb polítiques socials "donant el mxim d'oportunitats a Emma i a tots els bebs nascuts el 2019".

   Ha aprofitat la seva intervenció per agrair als cossos de seguretat i emergncies i als professionals sanitaris el seu treball per Cap d'Any "perqu sigui una nit sense incidncies remarcables", i ha celebrat que hagi transcorregut amb normalitat.

EMMA, BENJAMIN, IKER I LENA

   Emma, el primer nadó de l'any, ha nascut a l'Hospital Mútua de Terrassa, a la cocapital de la comarca del Valls Occidental, i ha pesat 3,31 quilos.

   Aquest dimarts, Caixabank ha lliurat a la família de la petit una llibreta al seu nom amb 2.000 euros, una iniciativa que té com a objectiu promocionar i incentivar l'estalvi infantil, ha informat l'entitat en un comunicat.

   A la província de Girona, el primer beb de l'any ha estat Benjamin, que ha nascut a les 00.22 hores a l'Hospital Josep Trueta i ha pesat 2,36 quilos, segons ha explicat la Conselleria de Salut en un comunicat.

   El primer nounat de l'any a Tarragona ha estat la nena Lena, en el Pius Hospital de Valls a la 1.53 hores, amb un pes de 3,56 quilos.

   A Lleida, Iker ha estat el primer nen nascut aquest any, a l'Hospital Arnau de Vilanova a les 6.22 hores amb 4,25 quilos, ha indicat Salut.