Publicat 27/7/2020 18:37:40 +02:00CET

Aragó i Catalunya sumen al voltant del 60% dels nous diagnòstics de Covid-19

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, durant una roda de premsa per informar de l'evolució de la COVID-19, en el Ministeri de Sanitat, a Madrid (Espanya), a 27 de juliol de 2020.
Jesús Hellín - Europa Press

   MADRID, 27 jul. (EUROPA PRESS) -

   Aragó i Catalunya sumen al voltant del 60 per cent dels nous diagnòstics de Covid-19, la malaltia que provoca el nou coronavirus, si bé en totes les comunitats autònomes s'estan produint contagis, ha informat el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, en roda de premsa.

   "Hi ha casos en totes les comunitats autònomes i, encara que la transmissió no és igual en tot Espanya, hi ha un cert nivell de transmissió en tots els territoris", ha afirmat Simón, i ha afegit que el 60 per cent dels nous diagnòstics són de persones asimptomàtiques.

   A més, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries ha explicat que l'edat mitjana de les persones que actualment es contagien del nou coronavirus se situa en els 43 anys en el cas de les dones i en els 40 anys en el cas dels homes.

   Respecte a la càrrega assistencial, Simón ha comentat que Aragó és la comunitat que més ingressos hospitalaris està tenint, si bé ha assegurat que no hi ha una pressió assistencial "important" encara que cal tenir "cura" perquè "a poc a poc" s'està produint un "increment major de l'esperable". Dit això, ha informat que s'està produint un augment del nombre de casos sospitosos de coronavirus, encara que ha reconegut que encara no sap com explicar aquest fet.

   Al mateix temps, Simón ha avisat que hi ha situacions en què s'ha abaixat la guàrdia, com en l'oci nocturn", i ha recordat que estan generant un "problema important". "Els brots associats a temporers seguiran succeint però esperem que si apareixen es controlin. No obstant això, estan augmentant els brots associats a oci nocturn, festes familiars, i aquests brots són molt mes difícils de controlar perquè són poblacions que accepten menys les mesures de control i quarentena que s'hagin d'aplicar", ha emfatitzat.

   Finalment, Simón ha desitjat que, amb prohibicions o sense, la població adopti una actitud responsable "no per una multa", sinó per reduir el risc de contagiar a altres persones. "M'agradaria pensar que els espanyols som conscients dels riscos", ha resolt.

Contador