Publicat 18/11/2020 16:18CET

Una aquarel·la de Dalí que es va crear com a targeta de felicitació se subhasta per 150.000 euros

Foto de Salvador Dalí de Ricard Sans
RICARD SANS/FUNDACIÓ GALA-SALVADOR DALÍ - Archivo

MADRID, 18 nov. (EUROPA PRESS) -

Una aquarel·la signada per Salvador Dalí, 'Arbre de Noël-papillons', que es va crear com una targeta de felicitació per als laboratoris Hoechst Ibérica S.A. l'any 1953 se subhastarà el proper 26 de novembre amb un preu de sortida de 150.000 euros.

Aquesta peça forma part del lot que sortirà a subhasta a la casa Durán Arte amb l'etiqueta 'La Vanguardia española del siglo XX' i també que inclou obres d'altres autors com Joan Miró, Jaume Plensa, Antoni Tàpies, Equip Crònica o Rafael Canogar.

Una altra de les peces més importants és el 'Tapís Tarragona II' (1971) de Joan Miró, fet amb llana i nuat a mà, el preu de sortida del qual serà de 80.000 euros. A més, aquest tapís té relació amb un altre que és propietat de la Creu Roja i que es conserva al Museu d'Art Contemporani de Tarragona.

Pertany a una sèrie de tapissos monumentals que va crear Miró als anys setanta juntament amb l'artista Josep Royo, un conegut artesà que va contribuir a renovar la Fàbrica de Tapissos Aymat de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), i que posteriorment es va convertir en l'Escola Catalana del Tapís.

"La producció tèxtil de l'artista és poc coneguda i, a diferència d'altres artistes que traspassen els seus quadres a una tèxtil, Miró i Royo van crear tots els tapissos directament, de manera que són obres úniques i exclusives en les quals van utilitzar diferents materials i van obtenir així obres de gran força expressiva a través de textures i volums diverses", ha assenyalat la casa de subhastes.

A aquestes obres, s'hi sumen les de Jaume Plensa en forma d'escultura, 'Self-Portrait as H.B. II' (2006) en cast marble i d'Equip Crònica la 'Secció d'Anuncis', obra de gran format (169.3x169.3cm) que es va crear el 1981 i que ja es va exposar a diverses galeries i que té un preu de sortida de 60.000 euros.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés