Publicat 27/02/2014 15:21

Una aplicació mòbil permetrà emular l'efecte d'un fàrmac al cos humà

BARCELONA, 27 febr. (EUROPA PRESS) -

Científics de l'Institut de Recerca Vall d'Hebron (VHIR) de Barcelona i de la companyia Anaxomics han anunciat aquest dijous, amb motiu de la clausura del Mobile World Congress, que estan desenvolupant una aplicació mòbil per personalitzar el tractament del càncer de ronyó que permetrà emular l'efecte d'un fàrmac al cos humà.

El dispositiu, anomenat CrossAn, pretén utilitzar la biologia de sistemes per seleccionar el tractament més adequat, conèixer els efectes que té un fàrmac concret en el cos abans de provar-lo i millorar el pronòstic.

Anaxomics i el VHIR han signat un acord pel qual la companyia proveirà de les eines adequades els investigadors del centre associat a l'Hospital Vall d'Hebron.

Es tracta d'un avanç esperat per la societat científica i la societat, que ja forma part del protocol d'assignació de tractament per a pacients amb determinats tipus de càncer a hospitals de referència com el Memorial Sloan-Kettering Cancer Center o el Mount-Sinai de Nova York.

El director del VHIR, Joan Comella, ha destacat que oferir als investigadors aquest tipus de tecnologia és "essencial per afavorir un millor coneixement dels mecanismes moleculars", l'alteració dels quals és l'origen de diferents patologies, així com per millorar el tractament individualitzat dels pacients en funció de les seves característiques personals.

El CEO d'Anaxomics, José Manuel Mas, ha remarcat: "Ara tenim les eines per començar a dibuixar què li passa a cada pacient i els posem en mans dels metges i investigadors".




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés