Publicat 22/8/2020 12:47:58 +02:00CET

Antoni Trilla: Cal arribar en "la millor situació" quan reobrin les escoles

Antoni Trilla, cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic
EUROPA PRESS - Archivo

Afirma que el confinament "està sempre sobre la taula" però l'objectiu és evitar-lo

BARCELONA, 22 ago. (EUROPA PRESS) -

El cap del servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha dit aquest dissabte que "s'està intentant arribar a la millor situació epidemiològica" del coronavirus en el moment de reobrir les escoles.

En una entrevista de Rac1 recollida per Europa Press, ha afirmat que rebaixar les xifres actuals de la pandèmia donarà "una certa garantia que, amb determinades mesures, el risc que es transmeti el virus a les escoles és més reduït".

"Però el virus seguirà entre nosaltres. No podem pensar que en 15 dies estarem a zero com a Nova Zelanda i tots contents", i ha opinat que això no passarà a cap país europeu en el proper any o dos.

Ha demanat acceptar un cert risc a les escoles, però ha dit que "per a la salut dels nens és un risc acceptable" ja que no emmalalteixen greument, i anar al col·legi és important per a la seva formació i per a la situació dels pares.

Sobre l'ús de la mascareta a les aules, ha dit que és recomanable que els nens la portin, i ha plantejat que, si hi ha un rebrot focalitzat en una classe, es posin aquells estudiants afectats en quarentena però que no es tanqui l'escola.

Trilla també ha explicat que "el confinament està sempre sobre la taula", però amb l'objectiu de no arribar a aquesta situació, per la qual cosa podrien donar-se confinaments selectius i es podrien prohibir algunes activitats.

"Pot ser hipotèticament necessari si la situació empitjora de forma realment important, però crec que ningú està pensant que aquesta és la següent mesura", ja que seria negatiu per a la salut mental de les persones i per a l'economia.

Quant a l'actual rebrot de coronavirus a Espanya, ha dit que hi ha diversos factors que l'han propiciat, com "una sortida ràpida de la fase més dura de la pandèmia i una relaxació general en l'estiu", a més de que no sempre es compleix correctament la quarentena.

Per afrontar aquesta situació, ha assegurat que és important atacar el virus, per la qual cosa ha celebrat els cribatges massius, i ha informat que és important estar recolzats pel poder judicial: "Això que els jutges vagin opinant de forma diferent a les recomanacions de Salut no ajuda".

Contador

el més llegit

 1. 1

  Confinada una classe d'un institut de Lleida per un cas positiu per coronavirus

 2. 2

  La Tagliatella obre un restaurant al centre Xperience de Sant Boi

 3. 3

  Detectat un brot de coronavirus amb 49 positius en una residència de gent gran de Bellpuig

 4. 4

  Dos detinguts pel robatori a l'interior d'un domicili de Sant Carles de la Ràpita mentre els propietaris dormien

 5. 5

  ANUL·LA L'ANTERIOR:Confirmats quatre positius per covid-19 a la residència Alt Camp de Valls