Animalistes denuncien agressions a Camarles (Tarragona) després del 'bou embolat'

Publicat 9/12/2019 22:06:49CET

TARRAGONA, 9 des. (EUROPA PRESS) -

Un grup d'activistes d'AnimaNaturalis ha denunciat davant els Mossos d'Esquadra que van ser agredides el dissabte per un grup de taurins després de gravar el 'bou embolat' de Camarles (Tarragona), quan es dirigien al cotxe i van rebre insults, llançament d'objectes i pedres, empentes i puntades de peu.

La denúncia, realitzada el dissabte a Tortosa (Tarragona) i consultada per Europa Press, recull que durant l'esdeveniment "l'ambient estava crispat" perquè persones del poble estaven descontentes amb la seva presència i que els van començar a llançar llaunes de cervesa, així com dirigir insults i amenaces --'Et trenco la càmera i et mato'--.

Quan van acabar 'les vaquetes', el grup de cinc activistes es va separar per poder gravar el 'bou embolat' des de més angles de la plaça, i tres van ser agredides: una d'elles, que estava damunt d'una tanca de fusta, va rebre empentes i puntades --les lesions de les quals recull un informe mèdic--, i insults com 'Puta, trenqueu-li la càmera', i quan una altra va anar a ajudar-la, li van tirar dels cabells.

En veure's envoltades i témer per la seva integritat, les tres van decidir anar-se'n i es van retrobar amb els altres dos activistes, i quan els cinc es van dirigir al seu vehicle per anar-se'n, un grup de persones els van seguir, insultant-los i tirant-los pedres "de grans dimensions", que no van arribar a impactar.

Assenyalen que els Mossos d'Esquadra van arribar a acompanyar-los al vehicle, i que la Policia Local de Camarles va ser testimoni de llançaments de pedres: "Fins i tot, van haver de dir a la gent que parés".

Els activistes van gravar el succeït en un vídeo que han adjuntat la denúncia i que ha pogut visualitzar Europa Press, en el qual apareixen desenes de persones --gran part són adolescents-- seguint als activistes amb xiulades, crits de 'Si als bous', 'Fora', 'No graveu' i insults, i alguns fent la botifarra i llançant pedres.