Publicat 22/6/2019 11:11:55CET

Animalistes demanen no tirar petards per evitar que mascotes i fauna salvatge sofreixin

Un pardal. Imatge de recurs d'aus urbanes. Fauna urbana
PIXABAY - Archivo

BARCELONA, 22 juny (EUROPA PRESS) -

Entitats animalistes han demanat evitar la pirotècnia en la revetlla de Sant Joan d'aquest diumenge per l'efecte que té en animals domèstics i salvatges, en els quals causa sofriment i en ocasions mort, afirmen.

"La pirotècnia provoca atordiment, desorientació, nàusees, taquicàrdia, tremolors, por i fins i tot mort" en animals, ha alertat el Partit Animalista (Pacma) en una campanya de conscienciació a xarxes socials.

Entitats com Birds Friends assenyalen que, si bé és conegut l'efecte que tenen els petards en gossos i gats domèstics, aquests també afecten a fauna urbana i salvatge, com les aus, a les quals també causa taquicàrdies, tremolors i atordiment.

"Cada any trobem moltíssims animals salvatges afectats per la pirotècnia i moltíssimes morts", assenyala la protectora, que es pregunta si mereix la pena aquesta activitat, contra la qual ha iniciat una recollida de signatures online que han subscrit més de 1.300 persones fins avui.

Aquesta iniciativa reclama limitar legalment l'ús de la pirotècnia en espais públics oberts, adduint el sofriment i estrès que causa en la fauna, però també en persones, com ancians i malalts, i recorda que causa "incendis forestals i contaminació acústica i atmosfèrica", assenyalant la necessitat de no alterar més el medi en un món en alerta pel canvi climàtic.

També consciencien sobre això en xarxes socials associacions com la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (Faada), amb una imatge en la qual apareix un gat: "El que a tu et diverteix, a mi m'espanta", i demana als ciutadans que aquest Sant Joan se'n recordin dels animals.