Publicat 19/6/2019 18:48:12 +02:00CET

Ángel Hernández diu que confia que Espanya legisli sobre l'eutanàsia en una jornada al Parlament

Ángel Hernández diu que confia que Espanya legisli sobre eutanàsia en una jornada en el Parlament
PARLAMENT - Archivo

BARCELONA, 19 juny (EUROPA PRESS) -

Ángel Hernández, que a l'abril va ajudar a morir la seva dona malalta d'esclerosi múltiple, María José Carrasco, ha expressat que confia que Espanya compti amb una legislació que despenalitzi l'eutanàsia, evitant casos com el seu, en una jornada aquest dimecres al Parlament.

En un comunicat, la Cambra catalana ha explicat que Hernández ha definit l'ajuda que li va donar a la seva dona, que estava en situació terminal, com un "acte d'amor i de solidaritat", en la jornada 'La legalització de l'eutanàsia. Una necessitat inajornable', organitzada per l'associació Dret a Morir Dignament (DMD-Cat).

La presidenta de DMD, Isabel Alonso, ha obert el debat i ha recordat que la seva entitat porta més de 35 anys de lluita per defensar el dret al final de la vida: "Necessitem la millor llei possible el més aviat possible".

Hernández i Alonso han agraït la sensibilitat i les iniciatives del Parlament en aquest àmbit, després que la setmana passada la Cambra acordés tornar a presentar el Congrés una proposició de llei de despenalització de l'eutanàsia, que s'ha enviat aquest dimecres.

"Sembla que estem més prop que mai", ha dit l'activista, en una jornada en la qual han intervingut diputats de Cs, JxCat, ERC, PSC, CatECP i la CUP, i han defensat la necessitat d'avançar en aquesta regulació, a més d'agrair a Hérnandez la valentia de fer públic el seu cas.

Hernández està a l'espera d'un judici que l'Audiència de Madrid ha considerat que ha de portar un jutjat de violència de gènere, encara que la Fiscalia s'ha oposat, ell també ho ha negat, abans d'entrar al Parlament: "No és violència de gènere, passem del tema. El que em preocupa és que vagin a desprestigiar la institució de la violència de gènere --en referència al jutjat--, tan important per lluitar contra la violència masclista", en declaracions a Tv3 recollides per Europa Press.