Publicat 13/3/2019 16:14:50 +01:00CET

ngel Casas "redebuta" com a escriptor amb un llibre de relats corrosius

ngel Casas 'redebuta' com escriptor amb un llibre de relats
EUROPA PRESS

Quaderns Crema llana 'Carta d'una desassossegada', amb histries d'una societat "plena de contradiccions"

BARCELONA, 13 mar� (EUROPA PRESS) -

El periodista ngel Casas "redebuta" com a escriptor amb el llibre 'Carta d'una desassossegada' (Quaderns Crema), que recull 11 relats de ficció que narren histries sobre una societat "plena de contradiccions" i amb falta d'esperit crític, ha explicat la seva editora, Sandra Ollo.

El mateix autor ha presentat el llibre acompanyat de la seva editora, que ha destacat que es tracta d'una obra "surrealista i amb un gran sentit de l'humor", amb una capacitat de descripció plena d'intelligncia.

Considerat un dels grans cronistes de l'actualitat, guanyador de dos Premis Ondas i la Creu de Sant Jordi, s'ha referit al seu llibre com una obra "no unitria" i sense un lloc en comú, per on pesa molt el seu ofici, perqu en vuit dels onze relats apareix un periodista.

UNA RETORN A LA FICCIÓ

Casas ha explicat que el llibre, en el qual ha estat treballant durant el darrer any, és tot ficció excepte l'epíleg, en qu únicament ha canviat els noms, amb la voluntat d'inventar realitats paralleles que podrien haver passat.

A partir d'experincies acumulades durant la seva trajectria com a periodista i basades en histries personals que "van ser o que podrien haver estat", l'escriptor distorsiona múltiples escenaris i situacions per configurar un imaginari sobre com podria haver estat la realitat.

Un exemple és el relat '1992' en qu, malgrat no catalogar l'obra com a política, l'autor desenvolupa una teoria politicosocial sobre com hauria estat la societat espanyola si Franco hagués celebrat el seu centenari en aquest any.

UNA TEMTICA DIVERSA I PARDICA

La temtica dels relats és diversa i pardica en paraules de l'autor, que ha posat el focus d'atenció en assumptes com la religió, objecte d'estudi que apareix en diversos contes, perqu considera rellevant que l'Església catlica sigui "una empresa amb una trajectria de 2000 anys" o el fenomen 'okupa'.

Casas, que assegura gaudir llegint autors que "amb poques paraules poden escriure una histria enginyosa", ha declarat que amb aquesta obra creu haver aconseguit escriure trames divertides i que la seva intenció és publicar un nou llibre cada any.

Malgrat no haver-se publicat la traducció a l'espanyol, encara que l'autor assegura haver-la fet ell mateix, el llibre est pensat per ser publicat en diversos idiomes perqu la seva temtica "parla de tota una generació de la histria d'Europa".