Publicat 15/9/2020 15:50:47 +02:00CET

Andreu Buenafuente, Premi Nacional de Televisió 2020

El presentador de televisió i productor, Andreu Buenafuente. Madrid (Espanya), 19 de desembre del 2019.
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

MADRID, 15 set. (EUROPA PRESS) -

Andreu Buenafuente ha estat guardonat aquest dimarts amb el Premi Nacional de Televisió 2020, que concedeix el Ministeri de Cultura i Esport, dotat amb 30.000 euros, segons informa el departament de José Manuel Rodríguez Uribes.

El jurat, per unanimitat, ha volgut reconèixer Andreu Buenafuente per "la versatilitat d'una trajectòria professional que abraça molts i diversos llenguatges i formats, com també per la reunió en la seva personalitat creadora de les diferents facetes de productor, còmic, presentador o actor".

"En totes ha estat capaç d'incorporar innovacions exemplars per a les noves generacions de professionals, i destaca la seva generositat en la formació i direcció d'equips de treball. Especialment rellevant la seva contribució al mitjà televisiu durant el període de la pandèmia", afegeix.

El ministre del ram, José Manuel Rodríguez Uribes, ha trucat personalment al premiat per comunicar-li la decisió del jurat i felicitar-lo.

El Premi Nacional de Televisió recompensa la tasca meritòria en l'àmbit televisiu espanyol a través d'una obra produïda el 2019 o una contribució particular per la seva creativitat. En casos ben justificats es pot concedir pel reconeixement a una trajectòria professional completa.

Amb aquest Premi, el Ministeri reconeix la televisió com una eina essencial per difondre la cultura, com també la seva vinculació amb el desenvolupament i difusió de les indústries culturals.

Contador