Actualitzat 7/4/2020 15:02:51 +00:00 CET

Andrea Bocelli actuarà el Diumenge de Pasqua des del Duomo de Milà

Andrea Bocelli
Mark Seliger

   MADRID, 7 abr. (EUROPA PRESS) -

   El tenor italià Andrea Bocelli actuarà en el Duomo de Milà (Itàlia) diumenge que ve 12 d'abril en solitari, a causa del coronavirus, i el concert es retransmetrà exclusivament en directe al canal de YouTube de l'artista des de les 19.00 hores, segons ha informat en un comunicat.

   "En un dia en què celebrem la confiança en una vida que triomfa, em sento orgullós i feliç per acceptar la invitació de la Ciutat i del Duomo de Milà", ha assenyalat l'artista, qui actuarà sense públic, en compliment amb les regulacions del govern sobre el COVID-19.

   "Crec en la força de resar junts. Crec en la Pasqua cristiana, símbol universal de renaixement que tots, creients o no, realment necessiten en aquest moment. Gràcies a la música, transmesa en viu, i reunint milions de mans juntes a tot el món, abraçarem el cor palpitant d'aquesta Terra ferida, una meravellosa unió internacional que és un motiu d'orgull per al poble italià.

   "La ciutat de Milà, que és generosa, valenta i proactiva, així com el conjunt d'Itàlia, tornaran a ser molt ràpid un model guanyador, motor d'un renaixement que tots esperem. Serà un placer presenciar-ho, en el Duomo, durant la celebració de Pasqua que evoca el misteri del naixement i el renaixement", ha apuntat Andrea Bocelli.

   Actualment, el tenor italià participa en una campanya d'emergència pel COVID-19: la Fundació Andrea Bocelli (ABF) està duent a terme una recaptació de fons destinada a ajudar els hospitals a comprar tots els instruments i equips necessaris per protegir al personal mèdic.

   El Duomo de Milà, que actualment es troba tancat, obrirà les seves portes de forma excepcional per a Andrea Bocelli en un concert que pretén llançar un "missatge d'esperança per a Itàlia i per al món sencer", i el tenor estarà acompanyat únicament per l'organista de la catedral, Emanuele Vianelli, qui tocarà un dels òrgans de tubs més grans del món. Quant al repertori, han estat seleccionades i arreglades per a la veu del solista i l'òrgan, entre unes altres, l'Ave Maria de Bach/Gounod i Sancta Maria de Mascagni.

   L'esdeveniment està promogut per la ciutat de Milà i la Veneranda Fabbrica del Duomo, i produït per Sugar Music i Universal Music Group, amb la contribució de YouTube, i la participació d'Andrea Bocelli serà "totalment gratuïta".

   "Estic feliç que Andrea hagi acceptat la nostra invitació", ha dit l'alcalde de Milà, Giuseppe Sala, qui considera que aquest any "la Pasqua serà molt diferent per a tots". "La serenitat alegre que normalment acompanya a aquesta època s'ha vist afectada per la pandèmia que estem vivint. Estic segur que l'extraordinària veu de Bocelli serà l'abraçada que trobem a faltar en aquests dies, un gest capaç d'animar el cor de Milà, Itàlia i el món sencer", ha apuntat.

   "Aquest 'Al·leluia', és una invitació que hem mantingut guardada des de fa quaranta dies, i que la situació actual tan aclaparant per a tots, gairebé ens va fer oblidar l'alegria d'expressar-ho el dia de Pasqua. La veu i les paraules d'Andrea Bocelli ens recorden que la raó de la nostra esperança no prové de nosaltres, sinó que és un regal de Déu.

   "A través de la veu de Bocelli i, des del nostre Duomo, la llar de la gent de Milà, promovem la confiança en què l'Esperit del Crucifix Ressuscitat ens ajudarà a donar sentit als dies que se'ns han atorgat en el Regne de Déu, qui desitjava una nova humanitat unida i fraternal", ha assenyalat Monsenyor Gianantonio Borgonovo, arxipreste del Duomo de Milà.