Publicat 20/4/2020 20:23:24 +02:00CET

Andorra suspèn pel Covid-19 la prova oficial per obtenir el títol de batxillerat

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet (d'esquena), el ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, i la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla.
SFGA / CESTEVE

   Sense incidències en el primer dia d'obertura de part de comerços no essencials

   ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 20 abr. (EUROPA PRESS) -

   El Govern d'Andorra ha decidit suspendre la prova oficial per obtenir el títol de batxillerat del sistema educatiu andorrà, i el títol s'obtindrà segons l'última avaluació, amb l'elaboració del treball de recerca i l'actitud a les classes telemàtiques.

   La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha informat de l'acord en una compareixença telemàtica aquest dilluns, en la qual ha informat que la decisió es justifica perquè els alumnes no podran reprendre les classes abans de el 1 de juny i no hi hauria temps suficient per realitzar aquests exàmens.

   Per obtenir el títol de batxillerat caldrà aconseguit el 50% de les capacitats segons les qualificacions obtingudes en el tercer semestre del batxillerat --el primer del segon curs-- i fer el treball de recerca.

   També es tindrà en compte que se segueixin les classes telemàtiques diàries i l'actitud que es tingui en elles, així com que es vagin lliurant els treballs que es demanin.

   Similarment es procedirà amb els alumnes de formació professional: se suspenen les proves i s'usa la nota de l'avaluació continuada, encara que s'hauran de fer igualment les pràctiques en l'empresa --que podrien escurçar-se--.

   Els candidats lliures del batxillerat andorrà sí que hauran de realitzar les proves finals, que es faran al juny, segons ha explicat la ministra d'Educació, prenent les mesures sanitàries que corresponguin, o fins i tot fent-les individualment o de forma telemàtica.

   DIRECTRIUS Als DOCENTS

   Respecte als nivells formatius, Vilarrubla ha manifestat que "encara queda molt de recorregut escolar per adquirir els coneixements"; en aquest sentit, les directrius que s'han donat als docents passen per donar importància a les tutories, i així veure on s'haurà de fer més èmfasi en reprendre l'activitat acadèmica.

   Unes altres de les directrius són no avançar en aprenentatges --quant a contingut--, estar en contacte amb les famílies i tractar els aspectes emocionals durant les tutories.

PRIMER DIA AMB COMERÇOS NO ESSENCIALS OBERTS

   El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, ha exposat que no s'han detectat incidències durant el primer dia d'obertura de comerços no essencials, com poden ser floristeries, papereries, negocis d'informàtica, dedicats al bricolatge o comerços d'electrodomèstics.

   No obstant això, ha assegurat que tant la policia com els inspectors de comerç "estaran especialment actius", perquè només obrin negocis autoritzats i que es compleixen les recomanacions sobre higiene i de distanciament social.

4 NOUS POSITIUS

   Andorra ha registrat en les últimes 24 hores 4 nous casos positius de coronavirus, segons ha informat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet en la compareixença diària per fer balanç de l'emergència sanitària del Covid-19.

   Així, els afectats ascendeixen a 717, hi ha 248 guarits i 36 defuncions; ingressats a l'hospital per coronavirus hi ha 37 pacients, 18 d'ells a l'UCI, on 13 estan amb ventilació mecànica.

   Martínez Benazet ha exposat que dels 32 pacients que han hagut de ser intubados pel Covid-19 des de l'inici de l'emergència sanitària, 7 han estat 'exitus' i 12 han pogut ser extubats; en aquest últim grup es troba la pacient de la veïna comarca catalana de l'Alt Urgell (Lleida).