Publicat 5/4/2020 17:36:48 +02:00CET

Andorra supera el mig miler d'afectats per coronavirus

L'Intèrpret Del Lenguage Dels Signes, David Jiménez, I El Ministre De Salut, Joan Martínez Benazet, En La Pantalla, Durant La Compareixença Del Divendres.
SFGA / CESTEVE

   ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 5 abr. (EUROPA PRESS) -

   Andorra ha arribat aquest diumenge als 501 afectats pel coronavirus, dels quals 447 actius, segons ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que segueix compareixent des de casa seva, on està aïllat després que la seva parella donés positiu en Covid-19.

   Així, 26 persones es consideren curades després d'obtenir dos resultats negatius consecutius en un termini de 24 a 48 hores; 18 han mort per aquesta malaltia al Principat.

   Dels casos actius, uns 50 estan hospitalitzats, 18 a l'Unitat de Cures Intensives (UCI) i 14 amb ventilació mecànica; entre el dissabte i el diumenge s'han extubat dos pacients i es preveu que es pugui retirar la ventilació uns altres tres en les properes hores.

   En relació amb el metge cubà que va donar positiu, el ministre de Salut ha explicat que ha obtingut dos resultats negatius; per tant, en les properes hores es practicaran les proves de nou a tot el grup, i si fossin negatives es podrien incorporar tots els professionals al servei.

   Martínez Benazet ha expressat optimisme i ha manifestat que "les corbes mostren" que es va bé; s'han reduït els casos de noves infeccions i s'ha baixat la pressió al sistema sanitari, també a l'UCI, que per al ministre és el punt feble del país.

   El titular de Salut considera que en breu s'entrarà en la fase de descens de la corba epidemiològica i ha demanat un nou esforç a la població, especialment aquesta setmana i la que ve, així podran "donar bones notícies aviat".