Publicat 12/6/2020 19:05:25 +02:00CET

Andorra suma un nou cas de Covid-19 després d'una setmana sense contagis

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell d'Andorra, en una imatge d'arxiu
ÈLIA ORTS GARRI / EUROPA PRESS - Archivo

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 12 juny (EUROPA PRESS) -

Andorra ha sumat aquest divendres un nou cas de Covid-19 després d'una setmana sense contagis --l'anterior es va registrar el 4 de juny--, segons les dades epidemiològiques facilitades pel Govern andorrà als mitjans de comunicació.

El nou cas és el d'una dona de 88 anys a qui se li ha practicat la segona prova per poder ingressar en un centre sociosanitari del país; el protocol per a nous ingressos a les residències estableix que cal realitzar una prova PCR o TMA, passar dues setmanes en aïllament i repetir la prova.

Segons ha informat l'Executiu, la pacient es troba bé, però serà traslladada a l'hospital, on es troben ingressats els casos que es detecten als centres sociosanitaris.

Amb aquest, són 853 els casos diagnosticats a Andorra des de l'inici de l'emergència sanitària; 781 s'han recuperat i han rebut l'alta, s'han produït 51 defuncions --xifra estable des de mitjan maig-- i queden 21 casos amb infecció activa.

Hi ha 8 pacients ingressats per Covid-19 a l'hospital, als quals en les properes hores se sumarà la dona afectada que es troba en aïllament al centre sociosanitari.

Aquest divendres s'han rebut un total de 148 resultats de proves PCR i TMA per detectar el virus, i solament un d'ells ha estat positiu.

Contador