Publicat 14/04/2021 20:02CET

Andorra sol·licita a Espanya que emeti certificats verds per a la circulació en pandèmia

El ministre portaveu del govern d'Andorra, Eric Jover
GOBIERNO DE ANDORRA

La petició és transitòria mentre Europa no homologui el seu propi certificat

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 14 abr. (EUROPA PRESS) -

Andorra ha sol·licitat a Espanya i a França la possibilitat que emetin certificats verds --per a la circulació de ciutadans durant la pandèmia-- mentre la Comissió Europea no homologui el que emeti el propi Principat.

Aquesta és una de les possibilitats en les quals treballa el Govern andorrà per facilitar la circulació dels ciutadans andorrans, una vegada s'instauri el Digital Green Pass, segons ha explicat el ministre portaveu, Eric Jover, en roda de premsa aquest dimecres.

El treball per desenvolupar i implementar un certificat Covid-19 a Andorra per facilitar la circulació per la Unió Europea (UE) és "transversal a tot l'Executiu" i s'organitza en tres nivells: nacional, bilateral -especialment amb els veïns Espanya i França--i de les institucions europees.

La finalitat del treball és la creació i reconeixement de l'eina per emetre certificats -digitals o en paper-- amb la informació que es preveu en el certificat verd europeu, com la vacunació, resultats de proves PCR o TMA recents, o immunitat per haver passat la malaltia.

La sol·licitud als governs espanyol i francès es realitza en el marc jurídic que proporciona el conveni trilateral en matèria de circulació de persones i cerca una solució "transitòria" mentre no s'homologa l'eina andorrana.

TREBALL AMB LES INSTITUCIONS EUROPEES

Representants del Govern andorrà han mantingut trobades i reunions amb diferents interlocutors de la UE "per notificar la situació particular del Principat", amb l'objectiu que es reculli en el text resultant del Parlament Europeu i del Consell de la UE.

Així, s'han mantingut trobades i tramitat informació als representants permanents de França, Espanya i Portugal en la UE i a la Secretària d'Estat d'Assumptes Europeus portuguesa --com a presidència de torn del Consell de la Unió--.

També s'han celebrat reunions amb l'eurodiputat López-Aguilar, president de la Comissió de Llibertats, Justícia i Afers interiors, i l'eurodiputat Kyuchyuch, ponent del dossier Acord d'Associació.

Finalment, representants d'Andorra han contactat també amb el Servei Europeu d'Acció Exterior i diferents serveis de la Comissió Europea, segons detalla el Govern en una nota de premsa.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés