Publicat 20/11/2019 19:50:42 +01:00CET

Andorra reemborsarà al 100% les despeses de desplaçament dels seus pacients

El ministre de Salut, Joan Martínez, en roda de premsa aquest dimecres.
SFG

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 20 nov. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Andorra ha aprovat la modificació del Reglament regulador de les prestacions de reemborsament de les despeses de desplaçament i allotjament per realitzar els tractaments i proves diagnòstiques que no es poden realitzar a Andorra, per actualitzar les tarifes i que el reemborsament sigui del 100%.

Així ho ha exposat el ministre de Salut, Joan Martínez, durant la compareixença convocada per explicar els acords presos pel Consell de Ministres celebrat aquest dimecres.

Martínez ha explicat que, a més de retornar el 100% de la despesa per al pacient, també es cobrirà per a l'acompanyant quan es requereixi, si el malalt està ingressat.

Un altre canvi introduït és que no serà necessari presentar les factures per cobrir les dietes i altres despeses complementàries i s'estableix una tarifa genèrica, de 15 euros diaris.

Així mateix, s'ha aprovat incorporar el servei de taxi individual per a aquells pacients de càncer que s'han de desplaçar diàriament fora d'Andorra per realitzar les sessions de radioteràpia, adaptat als horaris del tractament i tornant a acabar la sessió.

Fins ara el servei era compartit i els pacients s'havien d'esperar abans o després de rebre el seu tractament fins que els altres l'haguessin rebut per tornar.

Per a aquest nou servei individualitzat s'ha previst una partida d'uns 200.000 euros, segons ha explicat el ministre de Salut, encara que es preveu que sigui menor pels canvis que s'estan realitzant a nivell de tractaments de radioteràpia, que afavoreixen la reducció de les sessions.

La modificació del reglament entrarà en vigor el dia 2 de gener del 2020.

MICROPIGMENTACIÓ DE LA RECONSTRUCCIÓ MAMÀRIA

El Govern d'Andorra també ha aprovat un decret per finançar la micropigmentació mamària en aquelles persones que han patit "el drama" d'un càncer de mama i una mastectomia, ha explicat Martínez.

L'Executiu ha valorat la "rellevància de la micropigmentació en la recuperació psicoemocional de la malaltia" i entén que és un procediment que ha de comptar amb finançament públic.

Serà directament el ministeri de Salut qui pagarà el servei de micropigmentación de l'aurèola mamària i del mugró, amb un màxim de 220 euros per mama o de 380 euros per les dues, quan es presenti la recepta d'un metge especialista en cirurgia, oncologia o ginecologia i la factura del centre.

REGISTRE D'ANIMALS DE COMPANYIA MÉS ÀGIL

D'altra banda, el Consell de Ministres també ha acordat posar en marxa un nou sistema d'informació per a la gestió del Registre d'Animals de Companyia, que s'encaixa en el marc normatiu de la Unió Europea en qüestions d'identificació, normes zoosanitàries i el moviment no comercial d'aquests animals.

El nou sistema permetrà establir el vincle entre l'animal i la persona propietària i es declara responsable amb caràcter general administratius i legals, ha explicat el director del departament d'Agricultura, Josep Casals.

La novetat radica en l'adhesió als metabuscadors especialitzats en els registres d'animals de companyia d'altres països per facilitar la identificació del propietari dels animals que es puguin extraviar o abandonar tant dins com fos del territori andorrà.

A més, agilita els tràmits de vigilància de salut animal, el control dels potencialment perillosos i facilita també la gestió administrativa de la recuperació o adopció.

el més llegit

 1. 1

  Mor un conductor en xocar amb un camió a l'autovia A-2 a Lleida

 2. 2

  Tallada la línia R3 entre Torelló (Barcelona) i Ripoll (Girona) per un atropellament

 3. 3

  En llibertat el detingut per atropellar cinc ciclistes a Sant Pere de Vilamajor (Barcelona)

 4. 4

  Coronavirus.- El Govern de Colau assegura que la corba de contagis a Barcelona "s'està aplanant"

 5. 5

  El butlletí del Parlament publica la resolució sobre la monarquia aprovada el divendres per JxCat, ERC i CUP