Publicado 08/11/2021 19:34

Andorra lliura a l'especialistes en xarxes Benjamin Golub el VI Premi Calvó Armengol

El doctor Benjamin Golub.
GOVERN D'ANDORRA

Golub estudia com les xarxes socials contribueixen a la generació de consensos

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 8 nov. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Andorra i la Barcelona School of Economics han lliurat aquest dilluns el VI Premi Internacional Calvó Armengol al doctor en economia Benjamin Golub.

Golub va ser l'escollit entre 19 candidats pel seu estudi sobre les xarxes socials, que aborda la manera com l'estructura de les connexions socials determinen les opinions i comportaments de les persones, ha explicat el director del departament de Sistemes Educatius, Ensenyament Superior i Relacions Internacionals del Govern d'Andorra, Josep Areny, en roda de premsa.

El doctor en economia i professor de la Universitat de Northwestern (EUA) ha explicat que el seu estudi cercava establir un model sobre com s'arriba a consensos a través de les xarxes socials i la facilitat que ofereixen per compartir opinions.

Golub també ha explicat com es tendeix a estar més d'acord amb les opinions d'amics i com quan una idea s'allunya de la prpia opinió a les xarxes socials es deixa d'escoltar, generant així la polarització que avui reflecteixen aquestes plataformes.

El recentment premiat ha agrat el reconeixement i ha manifestat que la investigació d'Antoni Calvó Armengol és "crucial i vital" per desenvolupar idees sobre les xarxes socials, més enll de les plataformes, i de com es prenen decisions de consum o en relació amb la feina.

En aquest sentit, moltes de les idees desenvolupades en la conferencia 'Complexitat, fragilitat i política en xarxes econmiques', que ha pronunciat Golub, "es basen en aportacions fonamentals d'Antoni Calvó Armengol".

El professor d'Economia de la Universitat de Northwestern oferir aquest dimarts un seminari al Cercle d'Economia de Barcelona.

EL PREMI CALVÓ ARMENGOL

El premi, dotat amb 30.000 euros i una obra original, que en aquesta ocasió és la fotografia 'Pal', del fotgraf andorr Jaume Riba, es lliura aquest dilluns a Golub ja que la pandmia de Covid-19 va obligar a retardar la cerimnia.

Aquest reconeixement internacional s'atorga cada dos anys a un investigador en economia o altres cincies socials, de menys de 40 anys, que hagi contribut a la comprensió de les estructures socials i les seves implicacions en les interaccions econmiques.

El guardó va néixer com un homenatge a Antoni Calvó Armengol, economista andorr, que va morir en 2007 a l'edat de 37 anys; va ser professor de la Universitat Autnoma de Barcelona i de la Barcelona School of Economics, i va deixar contribucions acadmiques "molt destacades en l'mbit de l'economia social", recorda el Govern d'Andorra en un comunicat.

El jurat d'aquest VI Premi Internacional Calvó Armengol ha estat format per Salvador Barberá, Marianne Bertrand, Antonio Cabrales i Joel Sobel, que van valorar especialment el treball de Golub a l'hora d'explorar com les distribucions del poder i les connexions socials fan que una societat pugui arribar a una opinió consensuada sobre un tema determinat.

BENJAMIN GOLUB

Benjamin Golub es va doctorar en Economia a la Graduate School of Business de la Universitat de Standford i és professor associat d'Economia i Cincies de la Computació de la Universitat de Northwestern.

Anteriorment, va ser professor associat de la Universitat de Harvard i professor assistent visitant de la de Pennsilvnia.

Entre altres premis que ha rebut, destaca la Furer Fellow atorgada per la Universitat de Harvard i la beca CAREER atorgada per la National Science Foundation.

EDICIONS ANTERIORS

El premi Calvó Armengol es va crear el 2010; la primera guanyadora va ser Esther Duflo --que es va convertir en la Premi Nobel d'Economia més jove de la histria i la segona dona a obtenir-lo--.

També han estat premiats els professors de Harvard Roland Fryer (2012) i Raj Chetty (2014), el doctor de la Universitat de Standford Matthew Gentzkow (2016) i l'economista de la Universitat de Harvard Melissa Dell (2018).

Recentment s'ha anunciat la guanyadora de la 7 edició, la doctora Stefanie Stantcheva, que rebr el guardó el 2022.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés