Publicat 1/9/2020 20:22:49 +02:00CET

Andorra inicia un cribratge entre la comunitat educativa abans de tornar a les aules

Personal sanitari atén als membres de la comunitat educativa en un stoplab.
S.F.G.A / CESTEVE

   Docents, treballadors i alumnes es faran tests al llarg de la setmana

   ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 1 set. (EUROPA PRESS) -

   Andorra ha iniciat aquest dimarts un cribratge massiu entre la comunitat educativa previ a la tornada a les aules per a detectar casos de covid-19 entre personal docent i no docent i d'altres entitats que intervenen a les escoles, ha informat el Govern d'Andorra en un comunicat.

   Entre aquests dimarts i dimecres es faran les proves al personal del sistema educatiu andorrà, espanyol i al de la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, mentre que els tests al personal del sistema educatiu francès seran el proper 7 de setembre.

   També estan convocats els qui "intervenen d'una forma o una altra en la vida escolar", com són les associacions de pares i mares, els menjadors escolars, i personal d'activitats i transport.

   Un total de 2.000 treballadors passaran pels stoplab --petits laboratoris de campanya on es fan les proves i es recullen mostres sense necessitat de baixar del vehicle--; s'han inscrit voluntàriament per passar la prova i suposen més del 80% del total.

TESTS ALS ALUMNES DES DEL DIJOUS

   A partir del dijous 3 de setembre començarà el cribratge dels alumnes, que estan convocats per passar pels stoplabs per cursos i en diferents franges horàries segons el cognom.

   Prop de 9.000 alumnes se sotmetran a les proves de TMA --com el PCR-- per detectar una possible infecció per coronavirus SARS-CoV-2, i de seroprevalència, per conèixer si han desenvolupat anticossos.

   Les dues proves es realitzaran al mateix moment als stoplabs que s'han habilitat en un aparcament cèntric, a Andorra la Vella.

   El cribratge als estudiants es durà a terme entre el dijous 3 i el dissabte 12 de setembre, i l'últim dia a la tarda serà el torn dels docents i estudiants universitaris.

   Els convocats han d'anar als stoplabs en la data i hora indicats, preferentment amb els seus vehicles, encara que si no en tenen també hi poden accedir a peu.

Contador