Actualitzat 10/8/2019 18:47:04 +00:00 CET

Andorra habilita la CG1 per a transport sanitari i minibusos després del despreniment

- GOVERN D'ANDORRA

El Govern garanteix "un control constant" de les roques

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 10 Ag. (EUROPA PRESS) -

El Govern d'Andorra ha habilitat la carretera general 1 (CG1) per al pas de transport sanitari i minibusos, després del despreniment de terres de primera hora d'aquest mateix dissabte, segons un comunicat de l'Executiu.

Ho ha dit el cap de Govern, Xavier Espot, que ha tornat a la zona aquest dissabte a la tarda per interessar-se pel despreniment ocorregut sobre les 6.00 en la CG1 a l'altura de la Borda Sabaté, a Sant Julià de Lòria.

Xavier Espot ha assegurat que el trànsit per la frontera hispanoandorrana "es fa amb les condicions òptimes de seguretat".

VEHICLES PESANTS

No obstant això, de moment els vehicles pesants hauran d'entrar i sortir del Principat d'Andorra per la frontera francoandorrana, no l'espanyola.

A primera hora del dilluns, l'executiu andorrà podrà instal·lar barreres a la zona afectada, i d'aquesta manera "es podrien habilitar dos carrils en cada sentit" per permetre l'entrada de vehicles pesats.

DECLARACIÓ D'EMERGÈNCIA

El proper Consell de Ministres tramitarà la declaració d'emergència, per agilitar la contractació de totes les actuacions que siguin necessàries.

El Govern ha garantit "un control constant" de les roques per anticipar-se a possibles nous moviments, mentre que operaris de manteniment treballen perquè en propers dies reobri el centre comercial afectat.

TURISME

Espot també ha explicat que el Ministeri de Turisme està en contacte permanent amb comerciants i hotelers.

El sector ha explicat a la ministra de Turisme, Verònica Canals, que les cancel·lacions de reserves són "testimonials", segons el Govern.