Publicat 22/2/2019 19:30:58 +01:00CET

Andorra garanteix més facilitats per captar 'youtubers' de renom

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, prova un simulador de Fó
SFG

ESCALDIS-ENGORDANY (ANDORRA), 22 febr. (EUROPA PRESS) -

Alguns dels 'youtubers' més populars d'Espanya s'han mudat a Andorra els darrers anys, a causa de l'atracció de les "facilitats de connectivitat" i les garanties de seguretat contra els atacs de 'hackers' que ofereix el país, ha dit aquest divendres el director d'Andorra Telecom, Jordi Nadal.

El ministre d'Ordenament Territorial en funcions, Jordi Torres, s'ha defensat de les crítiques que asseguren que els 'youtubers' només van al país per pagar menys impostos: "No és una qüestió purament econmica", ha afirmat durant la inauguració del X Saló del Videojoc a Andorra

Amb la finalitat de captar el mxim de 'youtubers',--per exemple Lolito Fdez i Ampeterby7--, es treballa "per aconseguir que sempre estiguin satisfets amb la seva connectivitat a internet" i perqu se sentin protegits, ha explicat Nadal.

"La connectivitat és essencial, viuen d'ella", i per aix Andorra Telecom els proporciona velocitats de fibra ptica de fins el 1.000 Mbps, ha afegit.

També durant la inauguració de l'esdeveniment, Nadal ha explicat que estan estudiant invertir i introduir a Andorra la via de negoci dels eSports --esports electrnics--, a l'ala a tot el món.

X SALÓ DEL VIDEOJOC

El X Saló del Videojoc ofereix a un públic, sobretot jove, zones per pilotar drons, simuladors de Fórmula 1 i d'esquí, un espai de realitat virtual i competicions en línia de jocs populars com el Fortnite o el Fifa19.

S'espera rebre unes 6.000 persones durant tot el cap de setmana, ha explicat el ministre Torres.