Publicat 11/3/2019 20:13:43 +01:00CET

Andorra fomenta el catal entre els 6.000 joves que fan esport extraescolar

Andorra fomenta el catal entre els 6.000 joves que fan esport extraescola
SFG

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 11 mar� (EUROPA PRESS) -

La ministra de Cultura, Joventut i Esports en funcions, Olga Gelabert, ha presentat aquest dilluns la campanya 'Entrena la llengua', per fomentar l'ús del catal entre els aproximadament 6.000 nens i joves que practiquen alguna activitat esportiva extraescolar a Andorra.

Ha dit que el seu govern constata que el catal no és la llengua vehicular majoritria en l'esport, i considera que aix s'allunya del paper "integrador" d'una llengua que és patrimoni del país, segons un comunicat de l'Executiu.

Els joves són els "millors ambaixadors" per difondre l'ús del catal, ha afegit la ministra durant l'acte, al camp de futbol del Prat del Roure d'Escaldes-Engordany.

Durant la campanya, que durar aproximadament un mes, una mascota creada per a l'ocasió visitar les diferents installacions esportives del país i obsequiar els joves i nens amb una samarreta amb l'eslgan 'Si entrenem en catal, tots guanyem'.

També es penjaran missatges promocionals a centres d'entrenament, i es comptar amb la collaboració de clubs i federacions perqu la campanya tingui el mxim de repercussió.

L'acte també ha comptat amb la presncia del secretari d'Estat d'Esports en funcions, Jordi Beal, i el conseller d'Esports i Informtica del Comú d'Escaldes-Engordany, Jordi Vilanova.