Publicat 5/11/2019 18:41:06 +01:00CET

Andorra estudia la viabilitat d'optar a ser reserva mundial de la biosfera

Vista del centre d'Andorra la Vella des del Rec de l'Obac
EOG

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 5 nov. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Ministres ha acordat destinar 43.890 euros a estudiar la viabilitat que el Principat d'Andorra opti a ser reserva mundial de la biosfera, segons ha informat l'executiu andorrà aquest dimarts en un comunicat.

El despatx Huget Advocats serà l'encarregat de fer aquest assessorament; compta amb l'experiència d'haver assessorat en el mateix procés a l'illa de Menorca, que va obtenir la declaració de la Unesco.

Els treballs contractats inclouen el suport tècnic-jurídic per avaluar l'abast dels objectius a aconseguir, els riscos i la viabilitat de l'eventual candidatura d'Andorra per ser el primer país declarat com a reserva mundial de la biosfera.

Aquest projecte "s'emmarca en els objectius estratègics del Govern, a curt i mitjà termini, d'avançar cap a l'establiment d'un entorn més sostenible en què la relació entre recursos, població i activitat econòmica no comprometi l'equilibri de futures generacions", ha assegurat el Govern.

El programa sobre l'home i la biosfera, engegat per la Unesco en el 1971, treballa amb l'objectiu d'establir una base científica per a la millora de les relacions entre la població i el mitjà natural on habita.

Aquest programa s'alinea amb la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides i el seu principal objectiu és el de promoure visions innovadores al desenvolupament econòmic que siguin socialment i culturalment apropiades, així com mediambientalment sostenibles.

Així, el projecte de l'eventual declaració incideix en el reconeixement internacional del patrimoni natural, la biodiversitat i el patrimoni cultural; el posicionament del model econòmic com a referent d'equilibri entre activitat econòmica i el respecte per la naturalesa, i "l'impacte directe en l'economia gràcies als rèdits que una declaració d'aquest reconeixement pot aportar al PIB del país".

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va ser qui va proposar el Consell de Ministres estudiar la viabilitat de l'eventual declaració del Principat d'Andorra com a reserva mundial de la biosfera.

el més llegit

 1. 1

  Catalunya registra tres brots a Tarragona

 2. 2

  Dos detinguts per robar en un local d'oci nocturn a Manresa

 3. 3

  Coronavirus.- Reparteixen més de 90.000 mascaretes entre empreses de polígons industrials de Terrassa

 4. 4

  Un detingut per disparar a dos homes a Cambrils

 5. 5

  L'Audiència Nacional obre el judici als 3 suposats gihadistes de la cèl·lula que va atemptar a Catalunya