Publicado 24/11/2021 20:41

Andorra estudia el seu potencial per conrear cnnabis teraputic

Alegre i Calvó presenten l'estudi sobre les possibilitats del cultiu de cnnabis davant la comissió legislativa d'Economia
EOG

Investigació i extracció de compostos per a ús medicinal, principals oportunitats

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 24 nov. (EUROPA PRESS) -

Andorra est estudiant el seu potencial per conrear cnnabis d'ús teraputic, tant en finalitats medicinals com a cosmtiques, com una manera de diversificar el sector agrari i la seva economia.

Les conclusions de l'estudi realitzat per l'IRTA (Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentria, de la Generalitat de Catalunya), per encrrec del Govern d'Andorra, apunten al fet que hi hauria oportunitats per al Principat en l'mbit de la investigació agrogenmica i en el conreu i extracció de compostos per a la indústria farmacutica.

Així ho ha presentat el director de Desenvolupament de la Investigació i de la Innovació de l'IRTA, Simó Alegre, acompanyat de la ministra andorrana de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, davant la comissió legislativa d'Economia.

Tots dos han deixat clar que l'estudi no ha tingut en compte el conreu per a ús recreatiu, i també han insistit que el possible conreu de cnnabis no seria extensiu: "No substituir els camps de tabac", ha remarcat Calvó.

CONREU AMB FUTUR

"El desitjable", segons Alegre, seria el conreu per a la producció de cannabidiol --sense propietats psicotrpiques-- i de compostos d'inters medicinal --amb propietats psicotrpiques--.

Aquest és un sector que ofereix oportunitats i al que es presumeix recorregut ja que cada vegada es descobreixen més propietats del cnnabis que generen una major demanda per a usos medicinals, ha explicat el responsable de l'IRTA.

Entre els avantatges de desenvolupar el conreu del cnnabis i la indústria associada, Alegre ha assenyalat la diversificació de la producció agrícola i l'economia que es pot generar al seu voltant, podent iniciar-se una indústria cosmtica al país.

Així mateix, també destaca els avantatges associats a la creació d'un "pol de coneixement", amb centres d'investigació i l'atracció de talent, a més de ser una indústria que no ocupa grans superfícies ni és contaminant.

"No tenim pressa" per desenvolupar aquest conreu, ha assegurat Calvó, i l'objectiu és buscar l'encaix amb el sector agrícola i ramader actual, a més d'aprofundir en altres elements com el potencial i el del control al que s'hauria de sotmetre la nova activitat.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés