Publicat 19/8/2019 18:49:10 +02:00CET

Un andorrà entra en el llibre Guinness per fabricar una pròtesi de braç amb peces de Lego

L'editor cap del Guinness World Records, Craig Glenday, lliura el certificat de reconeixement al jove David Aguilar.
EUROPA PRESS

ESCALDES-ENGORDANY (ANDORRA), 19 ago. (EUROPA PRESS) -

L'andorrà David Aguilar, de 19 anys, ha entrat en el llibre Guinness World Records després de convertir-se en la primera persona a fabricar-se una pròtesi funcional de braç amb peces de Lego.

L'editor cap de la publicació, Craig Glenday, s'ha desplaçat fins a Andorra per concedir-li el certificat oficial de Rècord Guinness, en un acte que ha tingut lloc aquest diumenge al centre comercial Illa Carlemany.

Durant l'entrega, Glenday ha elogiat el talent d'Aguilar i ha remarcat que la seva història ha de servir d'"inspiració per a qualsevol persona que tingui un repte", i ha animat sobretot les persones amb diversitat funcional.

Aguilar, també conegut com Hand Solo --el nom del seu canal de Youtube--, va néixer sense avantbraç a causa de la síndrome de Poland --malaltia que afecta el pectoral i el pit--, i va començar a fabricar els primers braços amb peces de Lego als 9 anys.

Als 17 anys va construir el primer model mecànic funcional amb les peces d'un helicòpter, que ha rebut premis internacionals i també el reconeixement de l'empresa danesa de joguines.

UN DOCUMENTAL SOBRE LA HISTÒRIA DE HAND SOLO

L'acte per formalitzar la seva entrada en el llibre Guinness serà inclòs dins del documental 'Mr. Hand Solo' que Imminent Produccions i Arlong Productions, juntament amb el seu pare, Ferran Aguilar, estan elaborant sobre la seva vida i el procés que el va portar fins a la finalització de la pròtesi articulada de Lego.

El documental està dirigit per Héctor Romance i està previst que vegi la llum a finals d'aquest any.

En l'actualitat, el jove andorrà estudia Bioenginyeria a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).