Actualitzat 30/4/2019 18:05:58 +00:00 CET

La carretera d'accés de França a Andorra s'obrirà en un màxim de 4 setmanes

Andorra donarà pas alternatiu en la carretera RN22 en un màxim de quatre setmanes
SFG

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 30 Abr. (EUROPA PRESS) -

El cap de Govern en funcions d'Andorra, Toni Martí, ha comparegut aquest dimarts a la tarda en roda de premsa per informar que la carretera RN22 --únic accés a Andorra des de França i que roman tancat des del dissabte per un despreniment-- reobrirà amb pas alternatiu en un "màxim de quatre setmanes".

Així l'hi ha comunicat el prefecte de la Regió occitana, Etienne Guyot, en una reunió que han mantingut al matí a Tolosa de Llenguadoc per tractar aquest problema "excepcional" i que afecta sobretot a l'activitat econòmica del Pas de la Casa, primera localitat andorrana entrant per França.

El dilluns 13 de maig es reuniran amb tècnics francesos i, segons evolucionin els treballs d'estabilització del talús afectat, podrà informar sobre quan es podrà reobrir la carretera de manera completa.

A dia d'avui, no es pot saber quan es farà aquesta reobertura i, en conseqüència, quan es reobrirà al 100% la frontera andorrana, ha dit Martí.

COMPENSACIONS A COMERCIANTS

També ha anunciat compensacions per als comerciants del Pas de la Casa i ha recordat que hi ha festius importants a França, com l'1 i el 8 de maig, que haguessin omplert de turistes el poble.

Les compensacions es començaran a definir en una reunió aquest mateix dimecres 1 de maig, a la qual ha convidat els comerciants i tots els afectats de la localitat.