Publicat 20/11/2020 18:51CET

Andorra demanarà una PCR negativa als turistes que pernoctin més de tres nits al país

El ministre de Salut d'Andorra, Joan Martínez Benazet, i la titular de Turisme, Verònica Canals
SFGA / CESTEVE

Els espanyols, francesos i portuguesos en queden exempts, excepte els grups escolars

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 20 nov. (EUROPA PRESS) -

Andorra demanarà als turistes que presentin una prova PCR o semblant negativa per poder passar més de tres nits al país, segons ha informat el Govern en una nota de premsa sobre la presentació de l'estratègia de lluita contra la covid-19 que s'ha dissenyat per aquest hivern.

El requeriment és per a tots els turistes més grans de sis anys, excepte els viatgers que vinguin d'Espanya, França i Portugal, i la prova s'haurà d'haver fet un màxim de 72 hores abans d'arribar al Principat. En conseqüència, l'admissió a l'allotjament turístic en qüestió es vincularà a la presentació d'aquest resultat negatiu.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat que els grups escolars que viatgin en autocar, com passa durant les setmanes blanques, també hauran d'acreditar el test negatiu, independentment de la seva procedència.

ASSEGURANCES

La ministra de Turisme, Verònica Canals, ha avançat que s'han desenvolupat assegurances aplicables en cas que un turista passi a ser positiu durant la seva estada al Principat.

"Ski Andorra, la Unió Hotelera i les agències de viatges inclouen en el seu preu assegurances per cobrir la repatriació dels positius, i en alguns casos dels acompanyants, les despeses mèdiques i hospitalàries i el reemborsament dels dies d'esquí o nits que no s'han gaudit", ha puntualitzat.

A les estacions d'esquí s'aplicaran protocols amb accions específiques, que inclouen mesures de neteja i desinfecció de les instal·lacions, una redimensió dels espais d'espera i la limitació de la capacitat de les cabines i remuntadors al 75%, com també per al transport públic.

MANTENIR ELS ÍNDEXS DE RECOMANACIÓ

L'estratègia que s'ha presentat per lluitar contra la covid-19 durant aquesta temporada d'hivern vol garantir Andorra com una destinació "segura tant per als mateixos residents com per als visitants".

Els protocols s'han treballat de manera conjunta i s'han consensuat en diferents reunions amb el sector turístic privat, amb representants de la Confederació Empresarial Andorrana; la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis; l'Empresa Familiar Andorrana; Ski Andorra --que agrupa les estacions d'esquí alpí del país--; Naturlandia; la Unió Hotelera; Auténticos Hoteles de Andorra; l'Associació d'Empreses d'Allotjaments Turístics; l'Associació d'Agències de Viatges, i l'Associació del Comerciants de l'Eix Central.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés