Publicat 24/03/2020 17:44CET

Andorra compleix el 90% de les disposicions de la Carta Social Europea sobre família i migrants

Andorra la Vella vista des del Rec de l'Obac
EUROPA PRESS - Archivo

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 24 mar� (EUROPA PRESS) -

Andorra compleix el 90% de les disposicions de la Carta Social Europea relacionades amb els drets vinculats a la infància, la família i les persones migrants, ha destacat el Govern andorrà en un comunicat sobre l'avaluació que el Comitè Europeu de Drets Socials ha publicat aquest dimarts.

En aquest sentit, el país pirinenc compleix 23 de les 26 disposicions" i millora en alguns punts en comparació amb les avaluacions anteriors", ha valorat l'executiu andorrà, que ha informat que en una de les disposicions s'ajorna la decisió.

Respecte a "les dues disposicions en les quals es manifesta no conformitat, el Comitè Europeu de Drets Socials ha valorat els avanços que s'han assolit aquests darrers anys", que es podran presentar en el proper informe.

Les conclusions que s'han presentat aquest dimarts corresponen a l'informe sobre l'aplicació dels articles 7, 8, 17, 19 i 31 de la Carta Social Europea durant el període que fa referència de l'1 de gener del 2014 al 31 de desembre del 2017.

Les conclusions de conformitat corresponen als drets de la infància i l'adolescència a la protecció, entre els quals la prohibició als menors de 15 anys de treballar durant el curs escolar i als menors de 18 en activitats perilloses o insalubres i les condicions restrictives de treball d'infants i adolescents.

També fan referència a les vacances remunerades anuals, les revisions mèdiques regulars i la prohibició de treballar de nit als menors d'edat; i tenen conformitat els articles que fan referència a la protecció especial dels menors contra els perills físics i morals.

Altres conclusions conformes remeten a l'article sobre el dret de les treballadores a la protecció de la maternitat, concretament a la durada i condicions de salari corresponents a la baixa de maternitat, les pauses d'alletament i la prohibició de fer feines perilloses, insalubres o difícils.

Pel que fa referència a les disposicions als drets dels infants i els joves a una protecció social, jurídica i econòmica, el Principat d'Andorra també compleix amb les disposicions que ha avaluat la Comissió, ha assegurat l'executiu andorrà.

Aquestes apel·len a l'estatus jurídic dels infants i a l'accés als serveis essencials, la protecció contra el maltractament, els drets dels menors que tutela l'Estat, els drets dels menors en conflicte amb la llei, els drets dels infants en situació irregular i la situació de pobresa.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés