Publicat 3/12/2019 21:35:41 +01:00CET

Andorra col·labora amb l'IERMB per crear un sistema de dades d'habitatge

El ministre d'Assumptes Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, presideix la reunió amb representants del IERMB
GOBIERNO DE ANDORRA

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 3 des. (EUROPA PRESS) -

El ministre d'Afers Socials, Habitatge i Joventut del Govern d'Andorra, Víctor Filloy, i el director de l'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB), Ricard Gomà, han signat la tarda d'aquest dimarts a Andorra un conveni de col·laboració per a la creació d'un sistema de dades d'habitatge, ha informat l'Executiu andorrà en un comunicat.

La primera de les etapes del conveni consistirà en l'anàlisi per part de l'IERMB de les dades existents a Andorra sobre la matèria, com les xifres que disposa el Departament d'Estadística, de transaccions immobiliàries o de preus de lloguer "amb la finalitat de disposar de tota la informació sobre la situació i així detectar potencialitats".

L'IERMB podrà realitzar una proposta de sistema d'indicadors, estructurada en capítols --com parc d'habitatges i necessitats residencials--, "que tindrà en compte la informació disponible i les possibilitats de millora".

En aquest sentit, el Govern recorda que el Ministeri que dirigeix Filloy s'ha fixat un full de ruta "que exigeix disposar d'un conjunt d'indicadors que després de ser tractats han de permetre desenvolupar més polítiques" en l'àmbit de l'habitatge.

Seguidament, l'IERMB col·laborarà en el disseny d'una base de dades, és a dir, "la interfície, les opcions de consulta i visualització, que materialitzarà, d'aquesta forma, l'esmentat sistema d'indicadors", explica el comunicat.

L'IERMB és un consorci públic que té per objecte desenvolupar activitats d'investigació, formació i difusió de diferents temàtiques vinculades a les dinàmiques socials, ecològiques, econòmiques i territorials, entre les quals hi ha l'habitatge, i la seva activitat s'orienta també a millorar i impulsar la innovació en les polítiques públiques, segons destaca el Govern andorrà.

Així, l'IERMB, "amb àmplia experiència i reconeixement en l'àmbit europeu, donarà suport a l'Executiu en l'elaboració del sistema d'indicadors d'habitatge", ha dit en el comunicat, que concreta que es treballarà amb l'equip tècnic designat pel Ministeri d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, així com pel de Presidència, Economia i Empresa.

el més llegit

 1. 1

  Mor un conductor en xocar amb un camió a l'autovia A-2 a Lleida

 2. 2

  Tallada la línia R3 entre Torelló (Barcelona) i Ripoll (Girona) per un atropellament

 3. 3

  Dimiteix el Govern del Líban després de les explosions al port de Beirut

 4. 4

  Unes 50 persones es concentren a Salou (Tarragona) per recordar la mort d'un manter el 2015

 5. 5

  Confisquen 390.000 euros en roba i complements falsificats a La Jonquera (Girona)