Publicat 25/5/2020 19:21:59 +02:00CET

Andorra aixecarà les restriccions de circulació per la frontera l'1 de juny

El cap de Govern, Xavier Espot, a la sala de premsa de l'edifici administratiu del Govern.
S.F.G.A / JAVILADOT

   L'Executiu andorrà segueix negociant amb Espanya i França ser considerada destinació interna

   ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 25 maig (EUROPA PRESS) -

   El Govern d'Andorra aixecarà les restriccions de circulació per les fronteres el proper dilluns 1 de juny, segons ha informat el cap de Govern, Xavier Espot, en una roda de premsa per fer balanç de la situació d'emergència sanitària causada pel Covid-19.

   Es tracta d'una decisió unilateral i la normalització del trànsit fronterer dependrà de les decisions que adoptin Espanya i França en aquest sentit.

   Espot ha explicat que per la part francesa ja es té confirmació que es podran rebre turistes procedents d'un radi de 100 quilòmetres, una zona amb una situació sanitària semblant a l'andorrana.

   L'Executiu andorrà ha demanat a Espanya permetre la circulació per la frontera dels ciutadans de la regió més propera, sol·licitud que encara no ha rebut resposta.

   Segons el cap de Govern andorrà, "és possible" que s'obtingui resposta a aquesta petició abans del dilluns, de la mateixa manera que pot ser que arribi més endavant.

   D'aquesta manera, el dilluns es preveu que puguin arribar els primers visitants des de França, i serà "una obertura a manera de prova pilot", perquè no s'espera una entrada massiva de turistes.

   Els visitants podran pernoctar a Andorra sense necessitat de passar una quarentena, però hauran de complir amb les mateixes normes que s'estableixin per a la població andorrana.

   En aquest sentit, Espot ha avançat que dimecres que ve el Consell de Ministres decidirà si s'estableix l'obligatorietat de fer servir mascareta als espais públics o es manté com a recomanació.

   Igualment, s'està negociant tant amb França com amb Espanya la reciprocitat i que els residents d'Andorra puguin viatjar en un radi de 100 quilòmetres en territori francès o per la regió espanyola més propera.

   En aquestes converses, el Govern andorrà defensa que el país sigui considerat destinació turística intern per part d'Espanya i França, i facilitar així l'arribada de visitants i turistes.

DESCONFINAMIENTO GENERALITZAT

   Les restriccions a les fronteres s'eliminaran alhora que la població andorrana passarà a una fase de desconfinament generalitzat, amb la reobertura de la majoria dels negocis i activitats.

   Així, es permetrà el retorn a la normalitat a gairebé tots els sectors d'activitat, encara que amb mesures, i es preveu la reobertura del sector de la restauració i l'hostaleria, de centres esportius, equipaments culturals com els museus o els cinemes, entre altres.

   També tornaran a obrir les escoles, amb al voltant de 15 alumnes per aula, encara que es mantindrà l'activitat pedagògica en forma telemàtica, i es treballa per oferir també el servei de menjador.

   Només quedaran per obrir els negocis o activitats que suposin una gran concentració de persones, com poden ser les discoteques o l'organització de concerts.

   Des del divendres 29 els andorrans ja no tindran franges per sortir al carrer, encara que es reservaran espais per a les persones vulnerables i persones grans.

   Tot això quedarà supeditat al fet que l'evolució epidemiològica mantingui la mateixa tendència de les últimes setmanes.

el més llegit

 1. 1

  Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la parella amb el cotxe en un carrer de Girona

 2. 2

  Detenen a Bordeus l'acusat de matar a punyalades un home aquest dissabte a Lleida

 3. 3

  Instal·len a Mataró una llamborda en record de l'exministre anarquista Joan Peiró davant de l'última casa on va viure

 4. 4

  Tarragona restringirà l'accés a la Part Alta per impedir festes alternatives a les nits per Santa Tecla

 5. 5

  ACTUALIZACIÓ:Detenen un jove de 32 anys per atropellar intencionadament la seva parella amb el cotxe en un carrer de Girona