Publicat 19/8/2019 17:17:21 +02:00CET

Andalusia eleva a 56 els pacients ingressats pel brot de listeriosi per carn entatxonada

Imagen de la reunión que ha presidido este lunes el consejero de Salud, Jesús Aguirre, con el comité técnico creado por el brote de listerioris.
MARÍA JOSÉ LÓPEZ-EUROPA PRESS

SEVILLA, 19 ago. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut i Famílies d'Andalusia ha confirmat aquest dilluns en roda de premsa que són 56 els pacients ingressats pel brot de listeriosi registrat en cinc províncies andaluses, dels quals 2 romanen a la Unitat de Vigilància Intensiva, i ha situat en 80 el total de casos confirmats en aquests moments, perquè la Conselleria no descarta que puguin aparèixer més casos de consums anteriors a l'alerta sanitària que es va decretar el 15 d'agost.

Al marge d'aquestes xifres, hi ha 15 embarassades a l'Hospital Universitari Virgen del Rocío a les quals s'ha sotmès a proves per confirmar si pateixen listeriosi, mentre que tampoc no està confirmat que estigués contagiat per aquest bacteri el fetus que va perdre una embarassada a Sevilla.

El conseller de Salut i Famílies, Jesús Aguirre, ha comparegut en roda de premsa per oferir aquestes dades després de celebrar una reunió amb un gabinet tècnic format per 25 persones per abordar el brot de listeriosi a Andalusia i ha anunciat que ha sol·licitat la seva compareixença al Parlament d'Andalusia a petició pròpia.

La Conselleria de Salut ha informat que s'investiga si s'han distribuït petites partides de carn entatxonada a Extremadura, Catalunya i en algun centre d'una cadena comercial de Madrid.

El desglossament provincial de les 56 persones que romanen ingressades als hospitals assenyala que 43 són a Sevilla, 5 a Huelva, 5 a Cadis, 2 a Màlaga i 1 a Granada.

En l'últim comunicat informatiu que va facilitar la Conselleria de Salut aquest diumenge s'assenyalava que eren 46 les persones sota ingrés hospitalari, quatre d'elles a l'UCI, i confirmava 71 casos a Andalusia.

La Conselleria de Salut i Famílies, a través de la Direcció General de Salut Pública i Ordenació Farmacèutica, va decretar el 15 d'agost una alerta sanitària sobre el producte de carn entatxonada amb el nom comercial 'La Mechá', fabricat per una empresa de Sevilla capital, després de comprovar que aquest producte és l'agent causant dels brots de listeriosi registrats a Sevilla en les darreres setmanes.