Actualitzat 10/09/2014 14:54

Ana Murugarren estrena 'Tres mentiras', una pel·lícula sobre els nens robats

Elenco realizador de la película 'Tres mentiras'
SGAE

BARCELONA, 10 set. (EUROPA PRESS) -

La directora navarresa Ana Murugarren estrena aquest divendres 'Tres mentiras', una pel·lícula que aprofundeix en la problemàtica dels nens robats i del negoci que generava la seva venda --"un dels episodis més negres de la història recent d'Espanya"-- protagonitzada per Nora Navas i Mikel Losada. L'obra s'ha presentat aquest dimecres a la seu de la SGAE a Barcelona juntament amb part de l'elenc i el productor, Joaquín Trincado.

La pel·lícula gira entorn de dues històries que se succeeixen de manera paral·lela però en dues èpoques diferents: està la de Violeta (Nora Navas), una intransigent i díscola dona d'ofici tatuadora que descobreix al morir la seva mare que va ser comprada al néixer, i amb l'ajuda de l'agent de policia Àngel (Mikel Losada) i el seu company Andoni (Lander Otaola) s'entesten a descobrir què ha passat.

La segona d'aquestes històries està ambientada el 1971, quan tres adolescents embarassades coincideixen en la seva reclusió en un pis de Bilbao, per ocultar al món el que en aquella època era una terrible vergonya: ser mare soltera.

Murgarren, després de dirigir la minisèrie per a televisió 'El preu de la llibertat', ha posat totes les seves energies a portar a terme aquest projecte, basada en la història d'una dona que amb coratge i seguretat emprèn una recerca per la veritat, que se li nega radicalment. La pel·lícula no pretén ser una denúncia, sinó un missatge d'esperança, carregat de profunditat i compromís, una espècie de 'thriller' que busca "justícia amb les dones que van patir una època, no tan llunyana, en què ser mare soltera les convertia en apestades", ha assenyalat la directora.

'Tres mentiras', que podrà veure's als cines Boliche i Girona de Barcelona a partir d'aquest divendres, ha estat qualificada pel seu productor com la representació de "dues èpoques que tenen més coses en comú de les quals molts reconeixerien", i com una pel·lícula de grisos, no blancs i negres, en què tot el món té una raó per actuar com ho fa.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés