Actualitzat 01/12/2008 22:26

(Ampliació).- El preu de la T-10 d'una i dues zones de l'àrea de Barcelona pujarà aproximadament el 7% el 2009

BARCELONA, 1 de desembre (EUROPA PRESS)

El preu de la targeta T-10 d'una i dues zones a Barcelona pujarà un 6,94% el 2009, i ha arribat als 7,7 i 15,4 euros respectivament, segons ha acordat avui el Consell d'Administració de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM). Juntament amb la T-10 de tres a sis zones, que s'incrementaran aproximadament el 6%, són els títols més utilitzats, amb el 71% de validacions.

En una roda de premsa, el secretari de Mobilitat de la Generalitat, Manel Nadal, ha assenyalat avui que l'increment mitjà de tots els títols de transport en els 202 municipis de l'àrea de Barcelona amb el transport integrat serà del 4,7%. Aquesta xifra està cinc dècimes per sobre de l'IPC del transport interanual fins a l'octubre, però per sota de l'increment interanual del 8,9% de l'IPC de carburants i combustibles del mateix mes..

Nadal ha explicat que s'han prioritzat augments continguts dels títols de llarga durada, com la T-Mes --3,57% la d'una zona-- i la T-Familiar --3,65 una zona--, perquè són els que ajuden a fidelitzar els usuaris. També ha anunciat la creació de la T-12 per al pròxim curs escolar que començarà al setembre. Es tracta d'una targeta personalitzada amb un cost d'expedició de 35 euros anuals que servirà de transport gratis per a menors d'entre 4 i 12 anys.

400.000 BENEFICIARIS DE LA T-12

La T-12, que suposarà un cost d'uns 14 milions, beneficiarà uns 400.000 nens podran demanar-la per avançat als ajuntaments i usar-la en una sola zona. La nova targeta també es preveu crear a les àrees de Girona, Lleida i Tarragona. També s'estudia un títol per a les famílies nombroses que podria suposar un descompte d'entre el 20 i el 50%.

Els increments de la resta de títols de transport oscil·len entre el 3 i el 6%. En concret, el bitllet senzill d'una zona s'incrementa cinc cèntims --3,85%-- i passa a costar 1,35 euros. La resta de zones puja entre deu i 30 cèntims, amb increments aproximadament del 5,5%. La T-50/30 també registra increments de cap al 5,5% a totes les zones.

Respecte a la T-Trimestre i la T-Jove, els increments també estan entre el 3 i el 4%, com passa amb la T-Familiar i la T-Mes. La T-Dia puja aproximadament el 5,5%, situant-se en 5,80 euros la d'una zona; mentre que la T-Comerç passa a costar 1,65 euros (6,45% més).

Nadal ha indicat que es preveu que el transport públic de Barcelona costarà 1.257 milions el 2009, dels quals el 40,6% ho finançaran els usuaris i el 59,4 les administracions. Ha destacat que les participants d'aquest finançament --Generalitat, Ajuntament de Barcelona i Entitat Metropolitana del Transport (EMT)-- incrementaran la seva aportació un 10% cadascuna.

El secretari de Mobilitat de la Generalitat ha destacat que han fet un esforç "important" d'incrementar el pressupost públic tot i estar en un moment de contenció pressupostària. A més, hi haurà nous costos derivats de nous autobusos, la consolidació del tram Canyelles-Trinitat Nova de la L3 del metro i la inauguració dels primers trams de la L9.
www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés