Publicat 24/02/2014 11:52

AMPL.- Més de 100 immigrants entren a Melilla després de saltar la doble tanca en un salt "molt violent"

Inmigrantes subsaharianos en Marruecos
MONSEÑOR AGRELO/MANOS UNIDAS

L'AUGC ja eleva aquesta xifra a 200 i denuncia l'agressivitat dels subsaharians, que van fer servir pedres i pals en l'allau

MELILLA, 24 febr. (EUROPA PRESS) -

Més de 100 immigrants han entrat la matinada d'aquest dilluns a Melilla en un salt a la doble tanca que separa la ciutat espanyola del Marroc, segons han informat Europa Press fonts policials. Prop de mig miler d'immigrants havien intentat superar-la, segons han informat Europa Press fonts policials, mostrant un comportament violent.

L'intent d'entrada massiva s'ha produït entre el riu Nano i el tàlveg de Linares poc abans de les 09.00 hores quan prop de 500 persones d'origen subsaharià, "proveïdes de pals i pedres", segons fonts policials, han intentat superar la doble tanca de sis metres d'altura cadascuna i l'acció de la Guàrdia Civil.

D'aquests 500, un centenar ha aconseguit passar, tot i que aquesta xifra podria ser superior. L'Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC) a Melilla eleva aquesta xifra a uns 200. L'AUGC també ha denunciat que els immigrants s'han mostrat "més agressius" que en altres salts. Membres de les Forces Auxiliars del Marroc han hagut de refugiar-se a l'espai intermedi entre les dues tanques i ser auxiliats per la Guàrdia Civil.

De moment no se sap si hi ha immigrants ferits, com tampoc entre les forces de seguretat espanyoles i marroquines. Els subsaharians que han aconseguit travessar la tanca s'han dirigit al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI) ràpidament, on hi esperava una ambulància, i d'aquí es dirigiran a la comissaria per a l'obertura de l'expedient d'expulsió en aplicació de la llei d'estrangeria.

Aquest document els servirà per a poder ser acollits al CETI --on tindran dret a manutenció, allotjament i sanitat-- fins que es trametin els seus expedients, que en la majoria dels casos no poden ser finalitzats amb l'expulsió perquè els països als quals pertanyen no els reconeixen com a nacionals propis.

Després d'una espera mitjana de sis mesos, són traslladats a la península i internats en els Centres d'Internament d'Estrangers (CIE) durant 60 dies, i si no se'n efectuar la repatriació, queden lliures, en una situació alegal, amb la possibilitat de quedar-se a Espanya o anar a altres països de la Unió Europea.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés