Publicat 11/6/2019 8:43:21 +02:00CET

AMP.- Successos.- Estabilitzat l'incendi del Perelló (Tarragona) després de cremar unes 200 hectàrees

Successos.- Estabilitzat l'incendi del Perelló (Tarragona) després de cremar unes 200 hectàrees
@BOMBERSCAT

TARRAGONA, 11 juny (EUROPA PRESS) -

L'incendi declarat dilluns a El Perelló (Tarragona) s'ha donat per estabilitzat a les 6.19 hores d'aquest dimarts després de cremar unes 200 hectàrees de pi blanc, segons han informat els Bombers de la Generalitat en un comunicat.

El foc ha arribat a un perímetre de 10 quilòmetres i ha obligat a desallotjar preventivament a 32 persones de 18 masies aïllades, que es mantenen desallotjades a l'espera de la valoració dels serveis d'emergència.

Durant la nit, els equips d'extinció han consolidat el flanc dret amb maquinària pesada, amb el que s'han pogut anar alliberant vehicles per destinar-los al flanc esquerre i estabilitzar-ho amb línies d'aigua.

Ha sorgit un punt calent al flanc esquerre de l'incendi, que s'ha pogut extingir durant el matí, després del que s'ha incorporat un helicòpter de comandament per sobrevolar la zona i valorar què mitjans aeris s'incorporaran a les tasques d'extinció.

Es mantenen treballant unes seixanta dotacions terrestres amb uns 200 efectius, i després d'una valoració operativa, es decidirà què operatiu segueix a la zona.

Agents Rurals de Terres de l'Ebre han assenyalat com a causa del foc unes cremes agrícoles de restes de branca d'olivera, que incomplien les mesures obligatòries de prevenció.