Publicat 28/6/2019 20:57:43 +02:00CET

AMP.- Incendis.- La Generalitat aixeca parcialment la prohibició de la sega

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch.
@INTERIORCAT

TARRAGONA, 28 juny (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha anunciat aquest divendres a la tarda que ha aixecat parcialment la prohibició de la sega en tota Catalunya, de manera que queda permesa en les hores de menys calor, entre les 21 hores i les 11 de l'endemà.

En una atenció als periodistes des del Centre de Comandament a Vinebre (Tarragona) per l'incendi de la Ribera d'Ebre (Tarragona), ha explicat que la sega fa referència a "l'ús de màquines recol·lectores o empaquetadores".

També ha detallat que en l'incendi de la Ribera d'Ebre hi ha hagut durant aquest divendres una vintena de punts on s'ha reavivat el foc, però ha assegurat que l'estratègia de "no creixement" dels Bombers s'està aconseguint.

I ha explicat que cinc bombers han hagut de ser atesos per cops de calor i que dues d'ells han estat traslladats a l'hospital a Móra d'Ebre (Tarragona).

Buch també ha comentat que els Bombers han atès aquest divendres a la tarda tres incendis menors: un a Montmell (Tarragona), un altre a Rocallaura i el tercer als Plans de Sió (Lleida), que ja estan controlats després d'una actuació "ràpida" de les dotacions.

Paral·lelament, Protecció Civil de la Generalitat ha demanat a Twitter "no utilitzar material pirotècnic en zones que no siguin urbanes", ja que qualsevol coet o petard pot iniciar un incendi si no és en zones urbanitzades i allunyades de la vegetació, ha alertat.

"CONDICIONS DURES"

El cap de Bombers, l'inspector David Borrell, ha explicat davant els mitjans que aquest divendres han estat aguantant els rebrots de les flames encara que han treballat en condicions complexes amb temperatures per sobre dels 44 graus i baixa humitat: "Estem treballant amb unes condicions dures".

Ha assegurat que, no obstant això, tenen "bones sensacions" i que són optimistes, i que durant la nit l'objectiu serà estabilitzar més trams del perímetre de l'incendi.